Kardeş şehirler şölenine Türk sanatçı damga vurdu

Kardeş şehirler şölenine Türk sanatçı damga vurdu

Texas’ın başkentinde düzenlenen müzik şöleninde dünya gitar şampiyonu Türk sanatçı Celil Refik Kaya’nın performansı damga vurdu.

Austin Uluslarası Kardeş Şehirler Birliği’nin Austin Belediyesi ile birlikte organize ettiği konserde Austin Antalya Kardeş Şehir Komitesi’ni klasik gitarın genç ustası Celil Refik Kaya temsil etti. Programda Grammy ödüllü Cellist David Darling’in konseri ile Boşnak kum sanatçısı Berina Suljic’in performansları da ilgi ile takip edildi.

 

Yılda bir kez gerçekleştirilen programa Austin’in 12 kardeş ile 4 dost şehri katıldı. Her şehir etkinlikte kendini tanıtan birer de stand açtı. Austin Belediye Başkanı Lee Leffingwell’in açılış konuşmasıyla başlayan programda Austin Uluslarası Kardeş Şehirler Birliği Başkanı ve Alman Koblenz şehri temsilcisi Margie Tiedt, aktivitelerin çok kültürlülük ve birlikte yaşam kültürünü zenginleştirdiğini ifade etti.

Austin Antalya kardeş Şehir Komitesi Başkanı Onur Kaya da Türk insanının insanlık tarihine ve uygarlığa bilim, kültür ve sanat alanında birçok katkı yaptığını anlatarak Austin Türk toplumu olarak bu çizgiyi devam ettirdiklerini söyledi. Kaya, dinleyicileri 20 Ekim’de Hilton’da düzenlenecek “Yıllık Dostluk ve Diyalog Yemeği”nde ABD’nin en tanınmış Mevlana yazarlarından Coleman Barks’ın yapacağı sunumu dinlemeye davet etti.

 

Antalya Kardeş Şehir Komitesi açtığı standda Anadolu’yu temsil eden kültürel ve sanatsal eşyalar sergiledi. Etkinlikte ayrıca her ülke standında kendi mutfağına ait hafif yiyecek ikramları da yapıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.