Havuz medyası yangın mağdurlarına yapılan yardımı da çarpıttı

Havuz medyası yangın mağdurlarına yapılan yardımı da çarpıttı

Türkiye’de bazı yayın organlarının kasıtlı olarak Hizmet Hareketi’ni İsrail’le ilişkili gibi göstermek için yaptığı karalama kampanyaları durmak bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında ileri sürülen Teksas merkezli Raindrop Türk Kültür Merkezi’nin İsrail’e yardım ettiği yönündeki iddianın gerçekleri çarpıttığı belirtildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Raindrop Türk Kültür Merkezi, sosyal medyada bir kısım çevrelerin gündeme getirdiği yardımın 2010 yılında İsrail’de 40 kişinin ölümüyle sonuçlanan dev orman yangınıyla ilgili olduğunu açıkladı. Kültür Merkezi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, yangın felaketinin ardından, sadece yangın bölgesine yapılacak bir yardım için kampanya başlatıldığı ve Houston şehrinde yaşayan gönüllülerin bu kampanyayı desteklediğini söyledi.

Felaket sonrası yalnızca kendilerinin değil, bir çok kurum ve kuruluşun da İsrail’e destekte bulunduğunu hatırlatan kültür merkezi başkanı Mehmet Okumuş, “Aynı felaket bugün dünyanın herhangi bir yerinde bugün yine meydana gelse biz yine yardımda bulunuruz.” dedi. Okumuş, derneklerinin din, dil, ırk, etnik ayrımı gözetmeksizin felaketzedelere yardım elini uzattığını belirterek Haiti depremi, Pakistan seli, Van depremi, Japonya tsunami felaketi, New Mexico ve Teksas yangını, Oklahoma ve Missippi sel felaketi için düzenlenen yardım kampanyalarına da katıldıklarını belirtti.

ERDOĞAN AYNI AFET SONRASI İSRAİL’E YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI GÖNDERMİŞTİ

Okumuş, söz konusu yardım kampanyasında toplanan 22 bin 500 doların yangın felaketi sonrasında ağaçlandırma ve ormanın yeniden yapılandırılması için gönderildiğini vurguladı. Okumuş, “Bize bu konuda saldıranların, Başbakan Erdoğan’ın İsrail’e yardım amaçlı gönderdiği yangın söndürme uçaklarından hiç bahsetmemesi de yaman bir çelişki.” ifadesini kullandı. Söz konusu yangın felaketi sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye’den 2 yangın söndürme uçağı İsrail’e gönderilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.