Colorado sele teslim: 3 kişi öldü binlercesi tahliye ediliyor

Colorado sele teslim: 3 kişi öldü binlercesi tahliye ediliyor

Colorado’da aşırı yağışların yol açtığı seller nedeniyle binlerce insan riskli bölgelerden tahliye edildi. Son dört gündür etkili olan aşırı yağışların yol açtığı sel, eyaletin en büyük şehri Denver’ın da içinde bulunduğu birçok kentte hasara neden oldu. Yetkililer, Colorado’da son dört gün içinde metrekareye düşen 36 cm yağmurun eyaletin yıllık ortalama yağış miktarına eşit olduğunu açıkladı.

 

Seller nedeniyle şu ana kadar 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan Colorado Valisi John Hickenlooper, federal hükümet ve komşu eyaletlerden afet yardımı talep etti. Vali Hickenlooper’ın yardım talebine hemen cevap veren Başkan Barack Obama’nın, bölgeye federal yardım ekiplerinin gönderilmesi için talimat verdiği kaydedildi.

 

Ulusal Muhafız Birliği tarafından bölgeye acil yardım malzemeleri ulaştırılırken, birlik, tahliye işlemlerinde de yerel ekiplere yardımcı oluyor.

 

Colorado’da bugün de yağmur beklendiğini belirten yetkililer, eyalet sakinlerinden tahliye kurallarına sıkı sıkıya uyulmasını istedi. Lyons, Kuzey Denver, Boulder ile Eldorado Springs şehirlerinde binlerce insanın tahliye edildiğini belirten yetkililer, özellikle Boulder’da son olarak 4 bin evin tahliye işlemlerinin tamamlandığı bilgisini verdi.

 

Selin etkili olduğu yerleşim birimlerinden bazılarına ulaşım sağlanamadığı aktarılırken aşırı yağmurlardan dolayı otoyolların da büyük hasar gördüğü verilen bilgiler arasında. Aşırı yağışların yol açtığı hasar yollarla da sınırlı değil. Sel sularına kapılan araçlarda mahsur kalanlar itfaiye ekiplerinin yardımı ile kurtarılıyor. Bölgeden gelen görüntülerde, yağmur sularının dere yatağına yakın bölgelerde ciddi zarara neden olduğu görülüyor.

 

Boulder’da tüm okullar iki gün süre ile tatil edilirken, bölgede birçok ev de kullanılamaz hale geldi. Şehirde 1976 yılında yaşanan su baskınlarında 150 kişi yaşamını yitirmişti.

 

ROCKY DAĞINDA İKİ KİŞİ KAR FIRTINASINDA MAHSUR KALDI

 

Rocky sıra dağlarında orman yürüyüşü yapan iki kadının mahsur kaldığı belirtildi. Kadınlar, yakınların gönderdikleri telefon mesajında bulundukları bölgede kar fırtınasına tutulduklarını ve acil yardıma ihtiyaç duyduklarını yazdı. Dağda mahsur kalan kadınların kaç gündür yürüş yaptıkları bilinmiyor ancak mesajda fırtınaya karşı ellerinde yeterli malzeme kalmadığı belirtilmiş.

 

İki kadının aileleri yetkililerden yardım isterken, bölgeye kurtarma ekibi gönderildiği belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.