Bütçe krizi devam ederse eyaletleri derinden etkileyecek

Bütçe krizi devam ederse eyaletleri derinden etkileyecek

Washington D.C kepenk kapatınca ülkede birçok eyalet bundan olumsuz etkilendi. Kepenk kapatmadan en fazla etkilenen eyaletler ise genelde ekonomik hacmi küçük olanlar oldu. Kansas eyaleti de kepenk kapatmanın üçüncü gününde olumsuz etkilenen eyaletler arasına girdi.

 

Salı günü kepenk kapatan federal devlet memurlarının yüzde 40’ını zorunlu izne gönderince Kansas Çalışma Bakanlığı, bu durumun eyalette diğer sektörleri de olumsuz etkilediğini duyurdu. Lockheed Martin şirketi federal hükümetin kepenk kapatması nedeniyle ülke genelinde 3 bine yakın çalışanını Pazartesi itibariyle izine göndereceğini duyurdu. Diğer yandan Lcokheed Martin gibi United Teknoloji şirketi de 2 bin çalışanına izin vereceğini açıkladı.

 

Devlet kurumları ile özel şirketlerin çalışanlarını izne göndermesinin özellikle Kansas’ta küçük ve orta ölçekli esnafı derinden etkileyeceği belirtildi. Eyaletin Küçük İşletmeler Birliği yaptığı yazılı açıklamada, küçük ve orta ölçekli esnafların kredilerini yakın bir zamanda ödeyemez duruma geleceği konusunda yetkilileri uyardı.

 

Kansas City Ekonomik Gelişim Şirketi CEO Pete Fullerton, ‘‘Üç günde Kansas esnafı önemli zarar görmedi ancak bu süreç uzarsa bunun ne kadar büyük zararlara yol açacağını kestirmek mümkün değil.’’ diye yetkilileri uyardı.

 

Truman Tıp Merkezi direktörü Brenda Brewer, devletin kepenk kapamasının devam etmesi durumunda eyalette 14 bin bebek ve çocukların iyi beslenebilmeleri için sürdürülen programın bu ay sonu itibariyle sonlandırılacağını söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.