Austin’de ‘zıt kardeşler’i buluşturan iftar

Austin’de ‘zıt kardeşler’i buluşturan iftar

Texas eyaletine bağlı Austin şehrinde düzenlenen iftar programı Hindistan, Pakistan ve Bangladeş kökenli Amerikalıları bir araya getirdi. Raindrop Türk Kültür Merkezi tarafından düzenlenen iftara İran, Irak ve Suriye kökenli Amerikalılar da konuk oldu.

Daha önce tek bir çatı altında yaşarken şimdi üç ayrı ülkeye dağılmış olan Hindistan, Pakistan ve Bangladeş asıllı misafirler, konuşmalarında Türk Kültür Merkezi’nin Texas’ta farklı toplumları buluşturan özelliğine vurgu yaptı. 

Pakistanlı işadamı Sabir Khan, Ramazan ayında oluşan manevi atmosferin kendilerini hayır konusunda daha cömert davranmaya teşvik ettiğini belirterek, “Bütün Türk dostlarımı evimde ağırlamak isterim. Ancak bu fiziken mümkün değil. Önümüzdeki Pazartesi günü ben de bu mekanda Türk dostlarımı ağırlayacağım” dedi.

Hintli gazeteci ve Texas Üniversitesi doktora öğrencisi Saif Sahin ise Türkiye’ye yaptığı geziyi unutamadığını belirterek, İstanbul’un dünyanın en güzel şehri olduğunu ifade etti. İstanbul hakkında yayınlanmış makaleleri bulunan Sahin, Türk insanının samimiyetinin çok etkileyici olduğunu anlatırken bir de örnek verdi: “Ben aslında bu iftara katılamayacağımı bildirmiştim. Davet eden Türk arkadaşım sebebini sordu. Ben de uzakta oturduğumu ve arabam olmadığını söyledim. Tereddütsüz, ‘Hiç problem değil, hallederiz’ diyerek beni evimden aldırdı”

Ülkesinde halen kanlı bir iç savaşın devam ettiği Suriye kökenli Moutaz Nahas ise başta ülkesi olmak üzere tüm dünyaya huzur ve barışın hakim olmasını diledi.

 

İftarda yer alan Romanyalı Ortodoks Alex Gabriel ile Panamalı Katolik Lewis Brian da gecede Hıristiyanlığın iki temel mezhebini temsil etti. Gabriel, Osmanlı musikisinin eşsiz güzelliğine dikkat çektiği konuşmasında, tasavvuf musikisi ve Türk sanat müziğiyle ilgili belgesel hazırlamak için Türkiye’de 45 gün geçirdiğini anlattı. Müziğin kültürel mesaj aktarımında en etkili dil olduğunu vurgulayan Gabriel, projesini tamamlamak için destek beklediğini sözlerine ekledi.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programda misafirlere ev yapımı Türk yemekleri ikram edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.