Whole Foods mağazaları neden Chobani yoğurdun satışını durduruyor?

Whole Foods mağazaları neden Chobani yoğurdun satışını durduruyor?

KuzeyAmerika’nın en büyük organik marketlerden Whole Foods, Türk işadamı Hamdi Ulukaya’nın sahibi olduğu Chobani Yoğurt’unu raflarından kaldıracak. Amerikan pazarından önemli bir pazara sahip olan Chobani Yoğurt, Ocak ayı itibariyle Whole Foods alışveriş merkezlerinde satılmayacak. Wall Street Journal (WSJ)’nin haberine göre, Whole Foods şirketi, Chobani yoğurtta genetiğiyle oynanmış mısır ve soya fasülyesi ile beslenen inek sütü kullandığı gerekçesi ile satışları durduracağını belirtti. Habere göre, şirket yetkilileri yoğurdun içeriğini değiştirme sözü vermediği için anlaşmanın sona erdirildiği ifade edildi.

Whole Foods Sözcüsü Liz Burkhart,  yoğurt üreticilerinden organik veya genetiği ile oynanmamış malzeme kullanmalarını istediklerini, bunun Chobani şirketi tarafından taahhüt edilmediği için önümüzdeki günlerde satışlarını durduracaklarını açıkladı. Chobani’n yoğurt piyasasında yüzde 12.5’lik paya yani yaklaşık 4.2 milyon dolarlık bir ciroya sahip.

Chobani Yoğurt ise, devamlı yüksek kaliteli süt kullandıklarını fakat zaman zaman yeteri derecede organik süt üretemedikleri  açıklamasında bulundu. Açıklamada  Whole Foods ile iyi bir işbirliği içinde olduklarını hatırlatan şirket “Elimizden geldiğince organik ürün kullanmaya çalışıyoruz. İnanıyoruzki, müşterilermiz yoğurdumuzu başka marketlerden tedarik edecektir.” şeklinde açıklamda bulundu.

Şirket, geçtiğimiz aylarda sosyal medyada yoğurdun tadının değiştiği şikayetleri üzerine bir aylık ürünlerini raflardan kaldırılmak zorunda kalmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.