Washington’da Kürt meselesi konulu uluslararası konferans

Washington’da Kürt meselesi konulu uluslararası konferans

Başkent Washington’da PKK, Kürt Milliyetçiliği ve Türkiye’nin Geleceği başlıklı uluslararası konferans düzenlendi.

Organizasyon Indiana Üniversitesi, Virginia Tech ve Portland Üniversitesi akademisyenleri tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi. 6 panelden oluşan konferansa konuşmacı olarak katılan 20’den fazla akademisyen, PKK’nın çıkış sebepleri, Kürt sorununun Türkiye’ye maliyeti, Suriye Kürtleri ve çözüm süreci gibi konuları tartıştı.

Konferans organizatörlerinden Indiana Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Sılay, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Kürt sorunu dünyanın gündemine getirmek adına böyle bir organizasyon düzenlediklerini dile getirdi. Washington’u da bu sebepten seçtiklerini belirten Sılay, “Türkiye’nin başındaki en büyük problem Kürt sorunudur. Bu sorununun çözüleceğine inanıyorum.” dedi.

PKK’nın halen ABD’nin terör listesinde yer aldığını hatırlatan Sılay, “PKK’nın Kürt halkının temsilcisi olmaması gerektiğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı. Aynı zamanda İndiana Üniversitesi Türkçe Araştırmaları Programı başkanlığını yürüten Sılay, konferansta kapsamında ele alınan tüm konuların kitaplaştırılacağını sözlerine ekledi.

 

PKK, Kürt Milliyetçiliği ve Türkiye’nin Geleceği konferansı ile ABD’de 10 gün içinde ikinci kez Kürt meselesinin ele alındığı bir konferans düzenlenmiş oldu. 29 Ekim tarihinde yine Washington’da düzenlenen Yeni Ortadoğu’da Kürtlerin Rolü başlıklı konferansta Kürt meselesi üzerine benzer konular ele alınmştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.