Washington DC, şiddetli fırtınanın yaralarını sarmaya çalışıyor

Washington DC, şiddetli fırtınanın yaralarını sarmaya çalışıyor

Geçtiğimiz hafta başkent Washington ve çevresini saatte yaklaşık 100 kilometre hızla vuran kasırga bir kaç eyalette uzun süreli elektrik kesintisine neden oldu. Ev, araba ve elektrik hatlarının üzerine devrilen büyük ağaçlar nedeniyle hasar giderme çalışmaları tahmin edilenden yavaş ilerliyor.
AR-707039979.jpgExactW620Dominion Virginia Power elektrik şirketi başkan yardımcısı Rodney Blevins, kasırganın şirket tarihindeki en kötü üçüncü zayiata neden olduğunu söyledi. Fırtınadan sonra yeniden elektrik verme işlemine ilk önce hayati önem taşıyan hastaneler ve acil servislerden başlandı.  
Fırtına Chicago’dan Atlantik okyanus sahillerine kadar geniş bir araziyi etkileyince kamu kurumları, destek ekipmanlarını yardıma çağırma şansından yoksun kaldı. Baltimore Gas ve Electric (BGE), Dominion Power ve Pepco şirketleri yeniden kurma işleri için ekstra biner işçiye ihtiyaçları olduğunu açıkladı.

Elektriksiz kalan bir çok insan bu süre zarfında jeneratör kullanmak zorunda kaldı. Yetkililer ise halkı ev içinde ya da camlara yakın alanlarda jeneratör kullanmamaları konusunda uyardı.

f825390c24972115fca27bd8408faf8c webPepco şirketine göre müşterilerin yüzde 90’ının Cuma gününe kadar elektrik verilmiş olacak. BGE yetkilileri de benzer bir süreyi öngörüyor. Dominion şirketinin sorumluluğunda olan bölgelerde ise müşterilerin büyük kısmına Salı günü elektrik hizmeti yeniden verildi.    

Büyük zarara sebep olan fırtınanın ardından yapılan büyük çaplı tamir çalışmalarının faturası ise tüketiciye de yansıyacak. Washington D.C., Montgomery ve Prince George bölgelerinde yaşayan müşterilerin faturalarına 5 ila 6 dolar arası bir ekleme yapılacak.  
Polis yetkilileri, trafik ışıkları çalışmayan bazı kavşaklarda nöbet tutmak ve sokakların ağaçlardan temizlenmesini sağlamak ile görevli 20 Ulusal Muhafız görevlisinden oluşan bir ekip kurma sözü verdi.  

7d18601b46ab7d9a9dbee49040138e84 webHafta sonu meydana gelen kasırga Maryland, Kuzey Virginia ve D.C. bölgesinde 1,3 milyon ev ve işyerini elektriksiz bırakmıştı. Binlerce ağacın devrilmesine neden olan kasırga sebebiyle 5 kişi hayatını kaybetti. Sadece Maryland eyaletine bağlı Montgomery bölgesinde 800 trafik ışığından 500’ü çalışmaz hale geldi.

Yetkililere göre Fairfax bölgesine bağlı Springfield şehrinde 4 kişi ağaçların devrilmesi sonucu hayatını kaybetti. Bir kişi arabasında ağaç altında kalarak öldü. 90 yaşlı bir kadın ağacın yatak odasının üzerine devrilmesi sonucu hayatını kaybetti. Bir kişi de kopan bir elektrik kablosunun çarpmasını sonucu öldü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.