Türk ve ABD üniversiteleri arasında akademik anlaşma

Türk ve ABD üniversiteleri arasında akademik anlaşma

Kentucky’nin Louisville şehri ile Adapazarı arasında geçtiğimiz sene imzalanan kardeş şehir anlaşması eğitim alanında da gelişmelere ön ayak oldu. Louisville Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Süleyman Şah Üniversitesi arasında akademik işbirliği anlaşması imzaladı.

 

imzaSakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas ve Süleyman Şah Üniversitesi Rektörü Hüseyin Ekiz’in Louisville Üniversitesi yetkilileriyle yaptığı görüşmeler sonucu öğrenci değişimi ve öğretim görevlilerinin kısa ve uzun vadede üniversiteler arasında araştırmalar gerçekleştirmesi konularında ortak çalışma yapılması kararlaştırıldı.

 

Rektörler gündüz gerçekleşen görüşmelerin ardından akşam saatlerinde Kentucky Türk-Amerikan Derneği’nin (TAAK)’ın genel merkezinde Türk ve Ahıska toplumu ile bir araya geldi. Programda Türk toplumu adına konuşma yapan Mehmet Saraçoğlu, rektörleri ABD’de görmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti. Üniversiteler arasında gerçekleşen anlaşma ile kardeş şehir projesinin meyvelerini toplamaya başladıklarını belirten Saraçoğlu, bu gibi ortaklıkların Türk kültürünün anlatılması ve anlaşılması noktasında iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Ahıska toplumu adına konuşan Hamza İbrahimoğlu ise Türkiyeli misafirleri ağırlamaktan şeref duyduklarını kaydederek ABD’deki Ahıska toplumuna gelecek adına güzel bir altyapı hazırlamak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. 

Rektörler Muzaffer Elmas ve Hüseyin Ekiz ise Kentucky’de gerçekleştirdikleri görüşmeler kapsamında Kentucky Üniversitesi ve Jefferson Halk Üniversitesi yetkilileri ile de bilgi alışverişinde bulundu.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.