Türk okulu öğrencileri robot yarışmasında yine şampiyon

Türk okulu öğrencileri robot yarışmasında yine şampiyon

Connecticut’ta faaliyet gösteren Putnam Science Academy öğrencileri, üçüncü kez üst üste Dünya Robot Yarışması’na katılma hakkı kazandı.

Eyalet elemelerini birincilikle geçen öğrenciler, 5 bin takımın yarışacağı dünya finallerinde okullarını temsil edecek. Şampiyona, 24-27 Nisan tarihleri arasında Missouri eyaletinin St. Louis şehrinde gerçekleştirilecek.
  
12 kişiden oluşan Putnam Science Academy robot takımı, eyalet genelinde 20’ye yakın sunum yaptı. Öğrenciler, Connecticut eyaletinde şimdiden belli bir üne ulaşmış durumda. “Bu yarışmada tek kriter yaptığınız robotun performansı değil” diyen takım genel koordinatörü Ömer Seven, jüri önünde yapılan sunum ve rakiplerle kurulan uyumlu ilişkinin de takımların derece almasında önem taşıdığını söyledi.


Takımı öğrencilerine yalnızca bir öğretmen danışmanlık yaparken, robotlar bizzat öğrenciler tarafından hazırlanıyor. Bu sene dünya şampiyonasında yarışacak olan robot, yuvarlak plastik halkaları PVC borulara kendi başına takarken aynı anda başka robotları da taşıyabiliyor.

Böyle bir başarıyı okullarına getirmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden öğrenciler ise iddialı. Dünya şampiyonluğunu hedeflediklerini söyleyen takım üyelerinin önünde bu hedefi gerçekleştirmek için tam bir buçuk ay var.

Write a comment

1 Comment

  1. Cem Otun March 23, 22:31

    Allah yardımcınız olsun. Gurur kaynağımızsınız…

Only registered users can comment.