Türk-Amerikan Dernekleri, mağduriyetlerin tazmin edilmesine yardımcı olacak

Türk-Amerikan Dernekleri, mağduriyetlerin tazmin edilmesine yardımcı olacak

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), Sandy kasırgasından zarar gören vatandaşların Federal Acil Durum Yönetim Kurumu’na (FEMA) başvurmaları konusunda yardımcı olacağını duyurdu.

 

Başkan Barack Obama kasırgadan zarar gören vatandaşlara tazminat ve maddi destek verileceğini duyurmuştu.

TADF Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayhan Ogmen, FEMA yardımlarından faydalanmak için başvuracak bütün vatandaşlara yardımcı olabileceklerini bildirdi.

FEMA aracılığı ile New York ve New Jersey’de Sandy kasırgasının hasar verdiği felaket bölgelerinde yaşayan ailelerin yardım alabilecekleri mevcut program ise şöyle:

-Evleri yaşanamayacak durumda olan ailelerin barınacağı geçici evler için kira ödemesi (Ev sahipleri için derhal 3 ay, kiracılar için en az 1 aylık para yardımı. Kira yardımı ödemeleri, talep üzerine başvuru koşullarına uygun kişiler için uzatılabilecek).

-Sigorta tarafından ödeme kapsamı altına alınmayan kayıp ya da hasarlı ev eşyaları ve onarımlar için FEMA tarafından yapılacak maddi yardım.

-Kayıp özel eşyaların yenilenmesi için para yardımı

-Hastane ve cenaze işleri ile ulaşım giderlerinin karşılanması.

-Kasırga felaketi yüzünden işini kaybeden ve serbest çalışan kişiler başta olmak üzere bulunduğu eyaletin işsizlik şartlarına uymayan kişilere 26 haftaya kadar işsizlik maaşı ödemesi.

-Sigorta tarafından zararları tamamen karşılanmayan kişilerin yaşadıkları evler için 200 bin dolar, diğer şahsi mülkleri için 40 bin dolara kadar düşük faizli kredi verilmesi. Bu krediler işyeri sahipleri için 2 milyon dolara kadar çıkabilecek.

-Kasırga nedeniyle iş yapamaz durumu gelen, nakit sıkıntısı çeken küçük işyerlerine, kooperatiflere, sosyal yardım kuruluşlarına yaşanan felaketin bölge ekonomisine kalıcı bir zarar vermemesi nedeniyle 2 milyon dolara kadar düşük faizli kredi.

-Tarlaları ve hayvanları zarar gören çiftçiler için yaşadıkları evin hasarı dışında 500 bin dolara kadar kredi.

-Hasar gören ev ve işyerlerindeki molozların kaldırılması masrafını en az yüzde 75 oranında FEMA üstlenecek

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.