Times Meydanı’nda “Ermeni Yalanlarına Son ve Şehit Diplomatları Anma” mitingi düzenlendi

Times Meydanı’nda “Ermeni Yalanlarına Son ve Şehit Diplomatları Anma” mitingi düzenlendi

ASALA Ermeni terör örgütü tarafından katledilen Türk diplomatlar dünyaca ünlü New York Times Meydanı’nda anıldı. Young Turks Derneği tarafından bu yıl 10.’su organize edilen “Ermeni Yalanlarına Son ve Şehit Diplomatları Anma” mitingi düzenlendi.

Times Meydanı’nda, New York Polis Teşkilatı’nın (NYPD) aldığı güvenlik çemberi içinde bir araya gelen bir grup Türk vatandaşı ermeni yalanlarına hayır dedi. Türk, Azerbaycan, Kırım, KKTC ve Amerikan bayraklarının açıldığı gösteriye bazı aileler çocukları ile birlikte gelerek mitinge destek verdi.

Gösteride, ASALA Ermeni terör örgütü ile ilgili pankartlar hazırlandı. Miting esnasında grubun bulunduğu alana büyük bir Türk bayrağı açıldı, ‘Mehter’  ve ‘Onuncu Yıl’ marşları çalındı.

Protesto’ya katılanlar arasında çok sayıda Azeri vatandaşların olması dikkat çekti. Amerikan marşı ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalarla devam eden mitingte, Türk gençleri sözde ermeni soykırım iddialarının asılsız olduğunu anlatan broşürler dağıttı.

Mitingte konuşma yapan Young Turks Derneği Başkanı Tulga Tekman, ermeni yalanlarına hayır diyerek gerçekleri tüm dünyanın bilmesi gerektiğini söyledi. Tekman, mitingte sadece Türkiye değil,  Azerbaycan, Kırım, Karaçay, Çeçenistan ve KKTC’den de katılımcılar olduğunu söyledi. Tekman, ellerinden geldiğince tarihin gerçeklerini herkese anlatmaya çalışcaklarını belirterek, katılımcılara teşekkür etti. Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolusu Levent Bilgen’de mitingte hazır bulundu.

Protesto gösterilerine Azerbaycan dernekleri de destek verdi. Toplanan grup olaysız birşekilde dağıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.