Tennessee’de madde bağımlısı olarak doğan bebeklerin sayısı artıyor

Tennessee’de madde bağımlısı olarak doğan bebeklerin sayısı artıyor

Tennessee Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan bir rapora göre madde bağımlısı olarak doğan bebeklerin sayısı her geçen gün artıyor. Bakanlık, ekim ayının ilk haftası itibariyle 2013 yılında toplam 643 bebeğin bağımlı olarak dünyaya geldiğini açıkladı. 2011 yılında doğan ilaç bağımlısı bebek sayısı 629 iken, bu sayıya 2013 yılının ilk 9 ayında ulaşılmış oldu. Yıl sonuna kadar bu rakamın 800’e çıkabileceği tahmin ediliyor. Bu çocukların büyük çoğunluğu reçeteli ilaç kullanan annelerin karnında bağımlı oluyor.

 

Bakanlık raporuna göre, annelerin kullandığı ilaçların yüzde 42’si doktorlar tarafından yazılan reçeteler, yüzde 20’si doktordan habersiz kullanılan ilaçlardan, geri kalan yüzde 33 ise tamamen yasadışı uyuşturucu ilaçlardan oluşuyor.

 

Tennessee Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. John Dreyzehner “Bu aslında tamamen önlenebilir bir sorun. Şu an üzerinde çalışmamız gereken en önemli konular, bağımlılıktan koruma çalışmaları, düşünceli tedavi yöntemleri ve plansız hamilelikleri önleme çalışmaları.” dedi. Dr. Dreyzehner ayrıca “Bir bayanın sağlık problemi olduğunda tedavi sürecinde özellikle hamilelikten korunması ve güvenli olabilecek zamana kadar beklemesi gerekir.Uyuşturucu ilaç kullanan bayanların ise tedavi sürecinde gebeliğinin kesinlikle önlenmesi konusunda çalışılmalıdır.” dedi.

 

Tennessee Akıl Sağlığı ve Madde Bağımlılığı Destek Servisi Komisyon üyesi E. Douglas Varney “İlaç kullanan ya da ilaç bağımlısı olan gebe ya da gebe adayı bayanlar bu sorunlarının tedavi edilebilir olduğunu unutmasın. Bu bayanlar ve onlara bu ilaçları verenler bu durumun anneye ve bebeğe ne kadar zararlı olduğunu bilmelidir. Yapılan tedaviler anneye ve bebeğe uzun ve sağlıklı bir hayat sağlamaktadır.” dedi.

 

Tennessee’de ilaç bağımlısı olarak doğan bir bebeğin tedavisi için yaklaşık 67 bin dolar harcanıyor. Sağlıklı bir çocuğun doğum sonrası yapılan masraf ise 4 bin 240 dolar.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.