Soma’da hayatını kaybeden madenciler New York’ta anıldı

Soma’da hayatını kaybeden madenciler New York’ta anıldı

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenler New York’ta anıldı. New York’taki Türkevi’nde gerçekleştirilen anma törenine BM Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Halit Çevik, New York Başkonsolosu Levent Bilgen ve Türk toplumu temsilcileri katıldı. Tören hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile devam etti.

Programda bir konuşma yapan Başkonsolos Bilgen ‘Hayatını kaybedenlerin herbiri ocaklarına ekmek götürdükleri, hayatlarını kazandıkları maden ocağı onlara saadet kapısını açtı. Milletçe büyük hüzün içerisindeyiz. Temennimiz millete yas tutturan bu tür hadiselerin bir daha yaşanmamasıdır.’ dedi.

Büyükelçi Halit Çevik yaptığı konuşmadan “Milletçe acımız çok büyüktür. Ancak ülkemiz tarihi boyunca yaşadığı acı olayların üstesinden el ele vererek dayanışma içinde gelmeyi bilmiştir. Bu kez de devletimiz milletimiz birlik ve beraberlik duygusu ile bu acı zamanda yaraları en kısa sürede sarma, acıları bir nebzede olsa dindirmenin azmi ve gayreti içindedir. Böyle olmaya da devam edecektir.” diye konuştu. Büyükelçi Çevik felakette hayatını kaybenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi. Konuşmalardan sonra New York Sosyal İşler ve Din Hizmetleri Ataşesi Vekili Adem Sakarya, maden kazasında hayatını kaybedenlerin ruhuna okunan hatim-i şerifin duasını yaptı. Katılımcılar duaya iştirak etti.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) bugün saat 11:30’da Wall Street’te bayrak çekme töreni yapılacağı ve bayrağın yarıya indirileceğini duyurdu. Bu yıl New York’ta 33.’sü düzenlenecek olan Türk Kültür Festivali ve Türk Günü Yürüşü iptal edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.