Sigorta şirketleri laboratuvar ödemelerinde kesintiye gidiyor

Sigorta şirketleri laboratuvar ödemelerinde kesintiye gidiyor

Sigorta şirketlerinin tahliller için ödedikleri miktarın azalması hastaların cebinden daha fazla para çıkmasına sebep olacak.

Tennessee BlueCross BlueShields sigorta şirketi de laboratuar testleri için ödedikleri miktarın yarısını kestiklerini doktorlara duyurdu. Bu karar tahlillerini kendi ofislerinde yapan doktorları zorlayacak. Nashville’ de bulunan Dr. Sally Burbank, hastaların birkaç ayrı fatura ödemek zorunda kalabileceklerini, bir faturanın doktor randevusundan, diğerinin ise testlerin yapıldığı laboratuvardan gelebileceğini belirtti. Burbank ayrıca “Bizim bu faturayı ödemememiz durumunda laboratuvar faturayı direk hastaya ya da sigorta şirketine gönderecek. Eğer sigorta şirketi bu kısmı hastaların yıllık ödemek zorunda oldukları miktar olduğunu belirtirek ödemezse, tamamını hasta ödemek zorunda kalacak. Ayrıca hastalar genellikle labaratuvar faturalarını ödemediklerinden dolayı bu faturalar doktorlara gönderilenlerden çok daha fazla miktarlarda oluyor.” açıklamasını yaptı.

Dr. Burbank, Cigna isimli sigorta şirketinin ödeme miktarlarını düşürmesinden sonra işlerinin daha iyi olduğunu, eskiden hastaları için istediği testlerden dolayı para kaybettiğini, laboratuvar testlerinin faturalarını kendileri ödemek zorunda kaldığını belirtti. BlueCross BlueShield’in anlaşmalı olduğu doktorlarına bu değişiklikleri reddetmeleri halinde anlaşmayı bozabilme haklarının olduğunu bildirdi. Ancak anlaşmalı olmayan bir doktora giden hasta daha fazla fatura odediği için doktorlar hastalarını kaybedebilirler.

Tennessee BlueCross Müdür Yardımcısı Roy Vaughn sigorta sahiplerinin laboratuvar testleri faturalarının çok yüksek fiyattan değil normal standart fiyatlardan ödemek istedikleri için şirket olarak doktorlardan, anlaşmalı oldukları laboratuvarları kullanmalarını istediklerini belirtti.

Tennessee Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Yarnell Beatty BlueCross BlueShield şirketinin eyaletteki en büyük ve en çok hastaya sahip sigorta şirketi olduğunu  bu şirketin böyle bir kesintisi yapması halinde sağlık işlemleri açısından herkesin olumsuz etkileneceğini bildirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.