Savunma Bakan Yardımcısı kızının okuduğu Türk okulunu Kongre’de ağırladı

Savunma Bakan Yardımcısı kızının okuduğu Türk okulunu Kongre’de ağırladı

ABD’nin Virginia eyaletinde faaliyet gösteren özel Türk okulu Pinnacle Academy ikinci sınıf öğrencileri ABD Kongresi’ne neşe kattı.

Pinnacle Academy öğrenci velilerinden Reginald Brothers, Savunma Bakan Yardımcısı vekilliği görevini yürütürken ABD Başkanı Barack Obama tarafından İç Güvenlik Bakan Yardımcılığı görevine aday gösterildi. Brothers’ın adaylığı ABD Kongresi’nde gerçekleşen bir oturumla görüşüldü.

Bu önemli günlerine küçük kızlarının sınıf arkadaşlarını da davet etmek isteyen Brothers ailesi bu taleplerini okul müdürü Mustafa Akpınar’a iletti. Daveti memnuniyetle karşılayan Akpınar, öğrenci velilerinden de onay alınca öğrenciler kongredeki oturuma katıldı. 0001iki

Minik öğrenciler oturumun gerçekleştiği salona girişlerinden itibaren katılımcılar ve oturumu yöneten senatörlerlerden yoğun ilgi gördü. Senato İç Güvenlik ve Devlet İlişkileri Komitesi Başkanı Senatör Tom Carper, oturum devam ettiği sırada öğrencilere hükümetin faaliyetleri ve oturumun amacı konusunda kısa bir konuşma yaptı. Senatör Caper, oturumun ardında da ögrencilerle bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

Brothers ailesi de oturumun ardıdan öğrencilere ve okul müdürü Mustafa Akpınar’a katılımlarından dolayı teşekkür etti. Öğrenciler ve Brothers ailesi daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrencilerin oturum sonrası komite başkanlarının koltuklarına oturması neşeli görüntülere neden oldu.

Reginald Brothers’ın eşi Cynthia Tinajero Brothers, kendileri için hayattaki en önemli varlık olduğunu söylediği kızları Jasmine’in harika bir okulda eğitim aldığını belirtti. Anne Brothers, kızları ve sınıf arkadaşlarının bu mutlu günlerinde katılımlarından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Pinnacle Academy Müdürü Mustafa Akpınar, Brothers ailesinin okullarından çok memnun olduğunu dile getirdi. Bakan Yardımcılığı görevine atanan okul velisi Reginald Brothers ve eşinin okula verdiği önem ve sevginin bu davetten anlaşılabileceğini söyleyen Akpınar, böyle bir tecrübenin öğrenciler adına büyük önem taşıdığını ifade etti.

Virgina’da faaliyet gösteren Pinnacle Academy, başarılarıyla adından sıkça söz ettiriyor. Okul, 3 yıl önce de Washington, D.C., New York, New Jersey, Pennsylvania, Virginia, West Virginia, Maryland ve Delaware eyaletlerini içine alan Mid Atlantic bölgesinde düzenlenen bilim olimpiyatlarında birinciliği elde etmişti. Beyaz Saray’da düzenlenen bilim fuarına davet edilen okul öğrencileri, bizzat ABD Başkanı Barack Obama’ya bir sunum yapmış ve başkan tarafından bizzat tebrik edilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.