Okullardaki katı kurallar yumuşadı, suç işleyen öğrenci sayısı yarıya indi

Okullardaki katı kurallar yumuşadı, suç işleyen öğrenci sayısı yarıya indi

Florida’da Miami-Dade ve Broward bölgelerindeki okullarda, bazı disiplin kurallarının yumuşatılması sonucu cezaevine giden öğrenci sayısı yarıya indi.

Avukat Gordon Weekess, Jr. Broward bölgesindeki okulların, suç bile sayılmayacak en ufak disiplin sorununda bile polisi aradığı ve genellikle siyahi ve Güney Amerikalı öğrencilerin hapishaneye gönderildiğini belirtti. Avukat Weekess, “Hatta okulda bir öğrenci bir kağıt parçasını sınıfın öbür köşesine atsa, öğretmeni rahatsız ettiği için polisi arayıp öğrencinin mahkemeye ve sonrasında hapse gitmesine sebep oluyorlardı.” dedi.

Okul hayatında sabıka alan öğrencilerin ileride yüksek öğrenim için burs hakkından yararlanamadığı için şehirde yüksek öğrenime devam eden öğrenci sayısının düştüğünü hatırlatan Weekess, bunlardan dolayı da eyalette bazı katı yasaların yumuşatılmaya başlatıldığını belirtti.

Bu konuda yeni yapılan çalışmalar sonucunda okulda meydana gelen küçük bir olayda polis çağırmak yerine alternatif yollara başvurulması sağlandı. Rehber öğretmenler ve sosyal hizmet uzmanları devreye girdi. Alternatif çalışmalar başladıktan sonra öğrenci tutuklama sayısı yarıya indi. Bir önceki sene hapse giren öğrenci sayısı 3 bin 200 iken yapılan çalışmalardan sonra bu sayı yarıdan fazla azalıp bin 500’e indi.

Bazı eğitimciler okulda kötü davranış sergileyen çocukların iyi öğrencileri kötü yönde etkilediğini ve başarılarını düşürdüğünü iddia etse de yeni sistemi uygulayan okullar üniversitelere daha çok öğrenci göndermeye başladığı belirtildi. 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.