Oğullarını kaybeden aile yasa değişikliği için mücadele veriyor

Oğullarını kaybeden aile yasa değişikliği için mücadele veriyor

South Carolina’lı aile, ölen çocuğunun ardından yol çalışmaları kanununda değişiklik yapılması için uğraş veriyor.

Yol işçisi olan 22 yaşındaki Kenneth Long 2013 yılı Ağustos ayında görevi sırasında bir aracın çarpması sonucu vefat etmişti. Acılı aile üç yıldır çocuklarının ismiyle çıkacak yeni bir işçi güvenlik yasasının geçmesi için uğraşıyor.

“Benim tek evladımdı. yol çalışmalarında bayrak tutma görevi yapıyordu.Bana söylerdi araçlar hiç yavaşlamıyor diye, korkardım öyle bir durumda hemen yan tarafa atla derdim. Ama hızla gelen araç onun bir önce durduruğu araca çarpmış o da altında kalmış. Oğlumun ölümüne sebep olan kişi sadece 310 dolar ve ehliyetine ceza puanı alarak kurtuldu” diyen Anne Elizabeth Ward, yaşadığı acıyı başka kimsenin yaşamasını istemediği için mücadele ettiğini belirtti.

Ailece şuana kadarki her Senato toplantısını izlediklerini söyleyen Ward, yasanın defalarca görüşüldüğü ancak hala kabul edilmiş olmadığı için çok üzgün ve kızgın olduklarını belirtti.

Halen yürürlükte olan yol çalışanları güvenlik yasası 1976’dan buyana değişmedi. Yollarda çalışan yüzlerce işçiyi ilgilendiren bu yasa sadece bu Şubat ayı içerisinde bile Senato’da dört kez gündeme gelmiş ancak her seferinde tekrar geri yollanmış.

Bu yasanın Senato’da çok fazla beklediğini ifade eden Ward, “Artık bu yasanın biran önce çıkmasını, bütün işçilerin can güvenliğinin sağlanmasını ve oğlumun ölümsüzleşmesini istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.