New York’taki Çinliler yılan yılına coşkulu girdi

New York’taki Çinliler yılan yılına coşkulu girdi

New York’ta  yaşayan Çinliler, ‘Yılan’ yılına coşkulu kutlamalarla girdi. Yeni yıl etkinlikleri çerçevesinde, Chinatown’da bir araya gelen çok sayıda Çinli, yıllardır süren geleneklerini devam ettirdi.

12 hayvanlı Çin takvimine göre, dünya ‘Ejder’ yılından çıktı ‘Yılan’ yılına girdi. Yeni yıl için dün Mott sokağında başlayan etkinlikler, akşam saatlerine kadar sürdü.

Çin inanışına göre, Yılan yılı anlaşmazlıklara ve büyük kavgalara neden oluyor. Bu yıl 14.sü düzenlenen etkinliğin önceki kutlamalara göre daha sade olması dikkat çekti.cin1

Festivale katılanların çoğu Ejder kıyafeti giyerek, müzik eşliğinde dans etti. Yılan’ı simgeleyen az sayıda figür kullanıldı. Seyirciler ise keyifli anlar yaşadı.

Festivale katılan New York Senatörü Chuck Schumer, katılımcıların yeni yılını kutladı. Etkinliklerde Ejder kıyafeti giyen 80 yaşındaki Waihing Tang isimli Çinli Yılan yılının çok sevilen bir dönem olmadığını söyledi. Yıllardır kutlama törenlerine katıldığını söyleyen Tang “ Yaşıma rağmen etkinliklerde çok aktif oluyorum. Saatlerdir Ejder kıyafeti giyerek insanları eglendirmeye çalışıyorum. Umarım Yılan yılı da çok iyi geçer.”şeklinde temennilerini dile getirdi. İsminin yazılmasını istemeyen bir başka Çinli ise “Çinliler yılan yılını çok sevmezler.  Ejder yılını çok seviyorduk. Ama umarım yeni yılda bize barış ve  mutluluk getirir.”dedi.cin3

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/cUIpM_B-OH8″ frameborder=”0″ allowfullscreen]

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.