New York ve çevre eyaletlerde Ramazan ilk teravihle başladı

New York ve çevre eyaletlerde Ramazan ilk teravihle başladı

On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif, Amerika’da dün kılınan teravih namazı ile başladı. Ramazan’ı  gurbette yaşayan Türk vatandaşları camilere akın etti.

 

New York ve New Jersey eyaletlerinde bulunan camilerde Ramazan ayının ilk teravih namazı huşu içinde eda edildi. Akşam namazından sonra camiye gelmeye başlayan cemaat, yatsı namazıyla birlikte camileri doldurdu.

Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu söyleyen Paterson Ulu Camii İmamı Mustafa Bağacan, insanların özellikle bu mübarek ayda ibadetlerine daha dikkat etmesi gerektiğini anlattı. Oruç ve teravih namazı ile ilgili cemaati bilgilendiren Bağacan, Ramazan boyunca camiide  her akşam iftar vereceklerini söyledi.

 

IMG 8348

Brooklyn’deki Eyüp Sultan Camii’nde ise imam İlyas Gönen, kürsüden Ramazan ayının bereketi ve Müslümanlar için dünya ve ahiretlerine bakan yönünü anlattı. Gönen, ”Ramazan ayı rahmet ayıdır” diyerek, bir insanın bu mübarek zamanı iyi değerlendirdiğinde Ramazan Bayramı’na annesinden yeni doğmuşcasına günahlardan arınarak çıkacağını söyledi. Gönen, ayrıca Ramazan ayı süresince haftanın salı, perşembe ve cumartesi günleri üçer saat Kur’an dersi verildiğini de belirterek velilerden özellikle bu kurslara çocuklarını göndermelerini istedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.