Nashville Amerika’daki en canlı şehirler listesinde

Nashville Amerika’daki en canlı şehirler listesinde

Tennessee eyaletinin başkenti Nashville, Amerika’nın en hareketli şehirler listesinde yer aldı. The Daily Beast dergisinin yayınladığı listeye göre Nashville, Amerika’da hem iş fırsatları sunan hem de kültürel açıdan farklı olanakları barındıran en hareketli şehirler sıralamasında 6. sırada yer aldı.

 

Listede ilk sırayı Austin alırken, sırasyıla New York, New Orleans, Houston, Oklahoma City, Raleigh şehirleri sıralandı.

 

Dergi şuanki en arzu edilen şehirler sıralamasını yaparken büyük oranda gelir seviyesi, işe alma ve işsizlik oranı gibi ekonomik göstergeleri baz aldı. Ayrıca demografik faktörler ile trafik problemleri ve  ev fiyatları  gibi yaşam kalitesini belirleyen olmazsa olmazları da göz önünde bulundurdu.

“Music city” olarak da bilinen Nashville, ülke genelinde canlı ekonomisi, demografik yapısı ve yaşam kalitesi ile liste 6. sırayı aldı. Derginin haberine göre bir şehri arzu edilir kılan özellikler arasında %50 ekonomi, %25 yaşam kalitesi ve %25 de demografik faktörler bulunuyor.

 

ABD tarihinde 17. yüzyılda Boston, 18. yüzyılda Philadephia, 19. yüzyılda New York, 20. yüzyılın başlarında Chicago, 1920’lerde Detroit, 1950’lerde Los Angeles ve 1980’lerde de San Jose en çok arzu edilen şehirler olarak kayıtlara geçmişti.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.