Mezuniyet eğlencesini iptal eden Türk okulu öğrencileri Soma için yardım kampanyası başlattı

Mezuniyet eğlencesini iptal eden Türk okulu öğrencileri Soma için yardım kampanyası başlattı

New York Şehri’nin (NYC) Brooklyn ilçesinde eğitim veren Türk okulu Brooklyn Amity School, Soma’da yaşanan maden felaketinden dolayı mezuniyet eğlencesini iptal etti. Öğrenciler Soma’da yaşanan felaket mağdurları için de yardım kampanyası başlattı.


Bu yıl mezun olacak 12. sınıf öğrencileri, hazırlıklarına aylar öncesinden başladıkları eğlence programını Soma’dan gelen acı haberden sonra iptal etme kararı aldı. Öğrenciler, maden işçileri ölüm kalım savaşı verirken kendilerinin eğlenemeyeceğini belirtti. Mezuniyet programı yerine ‘Soma’da yaşamını yitiren madencileri anma’ programı düzenleyen öğrenciler ayrıca vefat eden madencilerin aileleri için de bir yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Kampanya çerçevesinde, okuldaki diğer öğrenciler ve öğretmenlerinde katkılarıyla bir kermes düzenleyen 12. sınıf öğrencileri, öğretim yılı sonuna kadar kermesler düzenlemeye devam edeceklerini açıkladı.

Öğrenciler yaptıkları ortak açıklamada, amaçlarının toplanan yardımları kendi elleriyle Soma’ya götürerek,  oradaki çoçuklara İngilizce öğretmek ve onların yaralarına maddi manevi ilaç olabilmek şeklinde dile getirdi. 

 

Bu yardım faaliyetine katkıda bulunmak isteyenler info@amityschool.org email adresinden irtibat kurabilirler.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.