LÖSEV için bir haftada bir konteyner yardım topladılar

LÖSEV için bir haftada bir konteyner yardım topladılar

LÖSEV USA gönüllüleri Türkiye’de tedavi gören LÖSEV Vakfı çocuklarına yardım kampanyası başlattı ve bir haftada bir konteyner kışlık giyecek ve oyuncak topladı.

Türkiye’de, LÖSEV Vakfı çocuklarının kışlık  kıyafet ihtiyacı olduğunu haber alan New Jerseyli anneler, Facebook üzerinden bir yardım kampanyası başlattı. LÖSEV USA Gönüllüleri olarak bu işe kalkıştıklarını ve bundan sonra farklı kampanyalar düzenleyerek yardımları sürdürmek istediklerini söyleyen gönüllüler, LÖSEV’de 5-16 yaşındaki çocukların yardıma ihtiyacı olduğunu duyunca hemen harekete geçti. “Alış veriş merkezlerine gidip ne varsa bütçemiz yettiğince satın aldık. Zaten kışlık kıyafetler mevsim dolayısıyla indirimde olduğundan çok bereketli bir alışveriş oldu. Kendi çocuklarımızın temiz, az yıpranmış, az kullanılmış eşyalarını da toparladık. Bu arada Facebook sayfalarımızda da durumu duyurup daha çok yardım severi bu yardım kampanyasından haberdar ettik.” diyorlar.

Toplanan yardımı New York merkezli bir nakliye şirketi taşıma ücreti almadan ulaştırabileceği haberini verince bir dostun deposunda toparlanan yardımlar yola çıkmış.

“Yurt dışında yaşayan Türklerin memleket meselelerine çok duyarlı olduğunu bu yardım girişimi ile bir kez daha gördük” diyen gönüllüler, yardımları ücretsiz taşıma konusunda destek olabilecek gönüllü nakliye şirketleri olursa bu tip yardımları sürdürmek istediklerini vurguluyor. Ancak taşıma problemini göz önünde bulundurduklarından, garaj satışları ve farklı etkinlikler yaparak da yardımlara devam edeceklerini söylüyor ve  LÖSEV’e yardım etmek isteyen herkesi katkıda bulunmaya davet ediyor.

 

Anlaşılan o ki,  LÖSEV USA Gönüllüleri’ni daha aktif günler bekliyor. Katkıda bulunmak veya yardımlar hakkında bigi almak isteyenler LÖSEV USA Gönüllüleri’ne https://www.facebook.com/groups/lsvyurtdisi/ adresli Facebook sayfasından ulaşabilir. 

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.