İstanbul Kültür Merkezi’nin yeni şubesi Hoover’da hizmete açıldı

İstanbul Kültür Merkezi’nin yeni şubesi Hoover’da hizmete açıldı

Alabama İstanbul Kültür Merkezi’nin Hoover şehrindeki yeni ofisi, görkemli bir şekilde hizmete açıldı.   

Açılış konuşmasını yapan Kültür Merkezi Müdürü Ümit Günebir, Alabamalılara Türk kültürünü tanıtmayı, seçkin konuşmacıların katılacağı paneller tertiplemeyi ve farklı kültürlerin mensuplarını biraraya getirecek diyalog yemekleri düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Günebir, “Türkçe’yi ve Türk mutfağını öğretecek kurslar başlatmak istiyoruz. Bunun yanında Türkiye’ye kültürel geziler yapma planlarımız var. Bugün burada bizi yanlız bırakmayan bütün dostlarımıza teşekkür ederim.” dedi. IMG 0885

Törene Türkiye’den katılan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ise Alabama’daki çeşitli yetkililerle görüşme fırsatı bulduğu için memnun olduğunu ifade etti. Yurdakul, açılışın, Türk ve Amerikalı toplumları arasındaki ilişkileri geliştirmesi açısından iyi bir başlangıç olduğunu belirtti. Vali Yurdakul, iki kültürün de kardeşlik, saygınlık ve hoşgörü gibi ortak değerlere sahip olduğuna inandığını söyledi.

Alabama Senatörü Jabo Waggoner, Ümit Günebir ve beş meslektaşı ile birlikte bir buçuk yıl önce Türkiye’ye gitme şansı bulduğunu dile getirdi. Senatör Waggoner, “Ben Türkiye’de Amerikalıları  seven bir ülke gördüm. Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olan bir ülke gördüm. İki ülke arasında pek çok ekonomik fırsatlar var ve bu gezi benim ve meslektaşlarım için gerçekten ufuk açıcı bir deneyim oldu. Bu fırsatlar hala mevcut, tek yapmamız gereken iki ülke arasındaki bu fırsatları değerlendirmek ve gerçekleştirmek.”dedi. IMG 0874

Alabama Birmingham Üniversitesi (UAB) Rektör Yardımcısı Dr.Suzanne Austin ise yapıtğı konuşmada üniversitede görevli arkadaşlardan oluşan bir heyetle  birlikte Türkiye’ye gittiklerini ve bazı üniversiteleri ziyaret etme şansı bulduğunu anlattı. Rektör Yardımcısı Dr. Austin, UAB’taki İngilizce Dili Enstitü’sünde okuyan çok sayıda Türk öğrencinin olduğunu hatırlatarak “Türkiye ile harika ilişkiler inşaa edildi. Kültür Merkezinin bu ilişkileri daha da güçlendirecektir.”şeklinde konuştu.

Hoover Belediye Başkanı Gary Ivey, Hoover Polis Şefi Nick Derzis, ve diğer üniversitelerden çok sayıda davetli açılışta hazır bulundu.

Açılış töreninde Türk mutfağına ait yemekler ikram edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.