İsrail’in Washington büyükelçiliği iftar yemeği verdi

İsrail’in Washington büyükelçiliği iftar yemeği verdi

İsrail’in Washington büyükelçiliği bu yıl 3. kez bir iftar programı düzenledi. Büyükelçi Micahel Oren’in ev sahipliği yaptığı iftar yemeğine, bazı ülkelerin büyükelçileri ve Müslüman toplum temsilcileri katıldı.

 

İftar yemeği büyükelçilik rezidansında gerçekleşeti. Yemekten önce kısa bir konuşma yapan Oren, İsrail’de azınsanmayacak oranda Müslüman nüfusun olduğunu ifade ederek, iki toplum arasındaki tarihi dostluk ilişkisine dikkat çekti.

 

İftar vaktinin girmesiyle Müslüman davetliler namaz kılmaları için tahsis edilen odada akşam namazlarını eda etti. Yemek servisi Müslüman davetlilerin namazlarını sona erdirmeleri sonrası başladı.

 

aaorenKatılımcıların memnuniyetlerini dile getirdiği iftar yemeği sonrası Zaman Amerika’ya konuşan Büyükelçi Oren, Museviler ile Müslümanların geleneksel olarak yakın ilişkilere sahip olduğunu dile getirdi. İsrail nüfusunun yüzde 20’sinin müslüman olduğuna vurgu yapan Oren, “Washington’da bazı büyükelçilikler ülkelerinde müslüman nüfus yüzde 7 veya 8 oranında olmasına rağmen iftar programı düzenliyorlar. Bu yüzden İsrail büyükelçiliği olarak iftar yemeği vermemiz doğal karşılanmalı. Bu müslüman nüfusumuza, müslüman vatandaşlarımıza minnettarlığımızın bir ifadesidir.” dedi.

 

Politik konularda farklı görüşlere sahip olunsada çok eski tarihlere dayanan dostluk ilişkisinin unutulmaması gerektiğini ifade eden Oren, “Türkiye bunun en güzel örneği. Türkiye ile 500 yıllık bir dostluk ilişkimiz var. Ben de bir çok defa Türkiye’de bulundum.” şeklinde konuştu.

 

“BİZİ BİR ARAYA GETİRECEK DEĞERLERDE BULUŞMALIYIZ”aaiftar2

 

ABD Kongresi’nin ilk Müslüman Meclis Üyesi Keith Ellison ise İsrail büyükelçiliği tarafından düzenlenen iftar programının çok değerli olduğunu ifade etti. İsrail’deki Müslüman nüfusun yüzdek 20 civarında olduğunu belirten Ellison, “Bizi bir araya getirecek değerler var.  Biz değerlerde buluşmalıyız. Bu tür etkinlikler problemleri çözmede bir fırsat olarak görüyorum. Ben buna inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.