“Hizmetin çok güçlü bir manevi birlikteliği var”

“Hizmetin çok güçlü bir manevi birlikteliği var”

Başkent Washington’da bulunan Georgetown Üniversitesi, ‘Hizmet: Türkiye, ABD ve dünyadaki destekçileriyle uluslararası bir sosyal hareket’ başlıklı panelde ‘Hizmet Hareketi’ni masaya yatırdı.

 

Programda bir konuşma yapan Prof. Thomas Michel, Hizmet Hareketi’nin diğer sosyal kuruluşlara benzetilmemesi gerektiğini ifade etti. Michel, “Hizmet, diğer sosyal hareketlerden farklı, çok güçlü bir manevi birliktelik var.” şeklinde konuştu. Moderatörlüğünü Georgetown Üniversitesi İslam Tarihi Profesörü John O. Vall’ın yaptığı programda konuşan Michel, sözlerine Türk veya Müslüman olmadığını vurgulayarak başladı. Hizmeti uzun yıllardan beri takip ettiğini ifade eden Michel, hareketin ana misyonunun ‘Cehalet, fakirlik ve iftirak’ ile mücadele olduğunu söyledi.


Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Bediüzzaman Said Nursi’nin bu yorumu üzerine çalıştığını ifade eden Michel, “Bu dahi insan, çeşitli kuruluşların hayata geçirilmesine vesile olarak bu 3 düşmanla savaş başlattı. Fakirlik düşmanına karşı Kimse Yok Mu Derneği, iftirak düşmanına karşı diyalog kuruluşlarını örnek gösterebiliriz.” dedi.


Hizmetin sosyal bir hareket olarak diğer sosyal kuruluşlarla karıştırılmaması gerektiğine dikkat çeken Michel, “Hizmet, diğer sosyal kuruluşlardan farklı, çok güçlü bir manevi birliktelik var.” şeklinde konuştu.


Programın diğer konuşmacısı Paylaşılan Değerler Birliği (AfSV) başkanı Dr. Alp Aslandoğan, medya ve yayın, eğitim, sağlık, diyalog gibi başlıklar altında hareketi değerlendiren bir sunum yaptı. Harekete gönül veren bireylerin kişisel manevi gelişim, halka hizmet, diyalog ve barışın inşası, herkese eşit haklar gibi ortak değerler üzerinde bir araya geldiğini ifade eden Aslandoğan, Fethullah Gülen’in hareketin fedakârlık merkezli oluşuma ve Türkiye’deki varlığına öncülük ettiğini dile getirdi.


Fethullah Gülen Hocaefendi’nin bir vaiz olduğuna dikkat çeken Aslandoğan, “Ancak o diğer vaizlerden farklı olarak İslam’ın geleneklerini yeniden yorumladı ama bu yorumlamada geçmişe ve geleneğe her zaman sadık kaldı.” dedi. Aslandoğan, Gülen’in dürüst kişiliğinin insanları ikna ettiğini ve çevresinde toplanmasını sağladığını sözlerine ekledi.


Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Müslüman-Hristiyan Anlayış Merkezi (ACMCU) ile Rumi Forum’un birlikte düzenlediği program, Georgetown Üniversitesi Bunn Kültürlerarası Merkezi’nde yapıldı.

  Preferences   Preferences   Preferences § 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 – = Backspace   Tab q w e r t y u i o p [ ]   Return     capslock a s d f g h j k l ; ‘   shift ` z x c v b n m , . / shift     English     Deutsch   Español   Français   Italiano   Português   Русский   alt   alt     Preferences

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.