Georgia’da Amerika -Türkiye dostluk yemeği düzenlendi

Georgia’da Amerika -Türkiye dostluk yemeği düzenlendi

Güneydoğu Türki Amerikalılar Federasyonu (TAFS), Georgia Eyaleti Bakanlarını, Senatörlerini, Millet vekillerini, iş dünyasından ünlü isimleri ve Türk toplumunu Atlanta şehrinde bir araya getirdi.

Geleneksel hale gelen ve Türkiye tanıtımına çok büyük katkılar sağlayan “Türk Günü” kutlamaları tüm gün Georgia Eyalet Meclisinde yapıldıktan sonra aksam da bu organizasyonun galası niteliğindeki “Türkiye-Georgia Meclis Dostluk Resepsiyonu ve Aksam Yemeği” şehir merkezindeki en prestijli mekanlardan biri olan Commerce Club’ta gerçekleşti.

Türk Günü kutlamaları açılış konusmasını Eyalet Valisi Nathan Deal yaptı. Aksam yemeğine ise, altı bakan, iki bakan yardımcısı, 57 milletvekili, 20 senatör, 10 konsolos, 2 büyükelçi, işadamları, akademisyenler olmak üzere toplam 160 kişi katıldı. Yemekte TAFS genel başkanı Cemil Teber’in açılış konuşmasının ardından, Senatör John Albers, İşçi Bakanı Mark Butler, Şerif Thomas Brown, Dr. Mustafa Gökhan Şahin,  Türkiye Cumhuriyeti Fahri Baş Konsolosu Mona Dimond, Milletvekili Stacey Abrams, sırayla kürsüye çıkarak konuşma yaptılar.

Konuşmacıların değindiği ortak konu ise, yaptıkları Türkiye ziyaretlerinde, Türk insanının misafirperverliğinden ve Türkiye’den ne kadar etkilendikleri oldu. “Türkiye’ye şu ana kadar gitmemiş olanlara mutlaka gitmelerini tavsiye ederim.” diyen Şerif Brown, Türkiye’nin Amerika’ya çok açık olduğunu ve yatırıma elverişli bir ülke olduğunu da sözlerine ekledi.


Organizasyon heyetinden Cemil Teber Zaman Amerika’ya yaptıkları açıklamada, Türkiye’nin yorucu günlük gündeminden uzak kalmanın verdiği avantajla hazırladıkları bu güzel organizasyona beklenilenin üzerinde bir katılımın olmasının çok sevindirici olduğunu dile getirdi. Moral ve motivasyonlarının en yüksek seviyede olduğunu dile getiren Teber “Güzel vatanımızın tanıtımı için durmak yok hizmete devam.” açıklamasını yaptı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.