Georgia eyaletinde acil durum ilan edildi

Georgia eyaletinde acil durum ilan edildi

Atlanta’da son 10 yıldır görülmemiş bir kar yağışının olması trafiği felç ederken üniversiteler de dahil olmak üzere tüm okullar tatil edildi. Eyalet genelinde acil durum ilan edilirken sığınaklar ve acil durum merkezleri aktif hale getirildi. Şehirde trafik felç olurken öğrenciler okullarda mahsur kaldı.

En son birkaç sene önce, az da olsa yağan kara hazırlıksız yakalanan Atlanta belediyesi bu kez kar fırtınası ihtimalinden dolayı sabah 7.00 de bütün techizatiyla iş başı yaptı. Belediye ekipleri kar yağışı başlamadan saatler önce yaklaşık 300 km’lik bir alanda ana yolları ve köprüleri olası bir buzlanmaya karşı tuzladı. Geçtiğimiz yıllarda sadece 8 kar temizleme aracına sahip olan belediye bu sene araç sayısını 40’a çıkardıı. Belediye yetkililerinden Richard Mendoza halkın kötü hava şartlarından en az etkileneceği şekilde çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ancak bütün bunlara rağmen eyalet genelinde 159 bölgede acil durum ilan edildi.

 

Yetkililer, halkın da kar fırtınası için araba zinciri, ekstra telefon pilleri gibi ekipmanlari hazır tutmalarını, hız kurallarının çok daha altında yolculuk etmelerini ve yoğun trafik dolayısıyla olası gecikmelere hazır olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.