Egemen Bağış’tan Washington’da Rumi Forum ziyareti

Egemen Bağış’tan Washington’da Rumi Forum ziyareti

ABD’de temaslarda bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Washington’da faaliyet gösteren Rumi Forum’u ziyaret etti.

 

Bağış ziyaretinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının Washington temsilcileri, ABD’de faaliyet gösteren bazı kurumların başkanları ve işadamlarından oluşan bir grubu dinledi.

 

Derneğin faaliyetlerini anlatan Rumi Forum Başkanı Emre Çelik, dinler ve kültürlerarası diyalog amacıyla çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Düşünce kuruluşları, akademisyenler ve medya çevresine Türkiye’yi ve Türk kültürünü tanıtmaya çalıştıklarını belirten Çelik, ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama’dan Beyaz Saray’da düzenlenen bir resepsiyona davet aldıklarını ve güzel dostluklar geliştirdiklerini kaydetti.

 

Yapılan çalışmaları takdirle karşılayan Bağış, kendisinin de 17 yıl dernek faaliyetlerinde yer aldığını ve nasıl zorluklarla karşılaşıldığının bildiğini söyledi. ABD’de faaliyet gösteren derneklerin birlikte hareket etmesinin önemine vurgu yapan Bağış, “Herkes tek çatı altında buluşsun; böyle bir şey yok, mantıklı da değil. Farklı kurumlar mutlaka olmalı. Farklı derneklerimiz olmalı ve bu aslında bizi zenginleştirir, rekabeti arttırır.” şeklinde konuştu.

 

Bağış, sadece Türk dernekleri değil ortak değerlerde buluşulabilecek tüm farklılıklarla bir dayanışma ortaya konulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.