Çöpte bulduğu cüzdanı sahibine ulaştıran evsiz ödüllendirildi

Çöpte bulduğu cüzdanı sahibine ulaştıran evsiz ödüllendirildi

Atlanta’ da sokaklarda yaşayan şahıs, çöpten yemek aradığı sırada bulduğu cüzdanın sahibini çevredeki otellere giderek araştırmış ve otel yetkililerine teslim etmişti. O günden sonra evsiz şahsi bulmak ve ödüllendirmek isteyen otel yetkilileri uzun süren arama sonucunda Joel Hartman’ı buldu ve otele getirdi.

 

Omni Oteli Genel Müdürü Scott Stuckey, “Hartman çok güzel bir şey yaptı şimdi biz de O’nun için güzel birşeyler yapmak istedik, bu yüzden cüzdanı müşterimize verdiğimiz gün hemen dışarıya çıktık ve kamera görüntülerinden gördüğümüz şahsi aramaya başladık; civardaki herkese sorduk; ve en sonunda asıl isminin Joel olduğunu öğrendiğimiz kişiyi bulduk. 1 gece otelimizde misafir edeceğiz. 500 dolar ödül ve yeni kıyafetler verdik; ve önümüzdeki hafta şükran günü yemeği için yine misafirimiz olacak. ” dedi.

 

Hartman, geçtiğimiz mart ayında kız arkadaşının vefatıyla sarsıldığı günden beridir sokaklarda yaşadığını, en son banyo yaptığı tarihi hatırlamadığını, bu hafta sadece 1 gece ormanlık bir yerde uyuduğunu, cüzdanı bulduğunda hemen sahibini bulmaktan başka hiçbirşey düşünmediğini belirrtti.

 

Nefroloji konferansı için Fransa’ dan Atlanta’ ya gelen, cüzdan sahibi Anne Drouart,arabasına yürüdüğü sırada görmediği birinin arkasından ittiğini ve çantasını çaldığını belirtmişti. Hartman cüzdanı aynı gün bulmuş, otele getirmiş ve yetkililer ismini sorduğunda gerçek isiminin kimse için önemli olmadığını düşündüğünden başka bir isim söylemiş ve yanından ayırmadığı 45 kiloluk çantasını alıp gitmişti.

Otel gorevlileri onu bulduğunda “Şaka yapıyor olmalısınız, bunda büyütecek bir şey yok. Benim başıma gelse bende bulan kişinin eşyamı bana getirmesini isterdim. Herhangi bir ödül için yapmadım bunu” diyen Hartman, banyo yapacağı, uzun süredir ilk defa bir yatakta yatacağı ve çantasını çalacaklar endişesi taşımadan bırakıp rahatça uyuyabileceği için çok heyecanlı olduğunu belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.