Brooklyn Amity School’dan Rusça Olimpiyatı’nda büyük başarı

Brooklyn Amity School’dan Rusça Olimpiyatı’nda büyük başarı

Rus Amerikan Öğretmenler konseyi tarafından 3 Mayıs tarihinde düzenlenen Yedinci Rusça Olimpiyatı’nın Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrinde yapılan elemelerinde Brooklyn Amity School 6 altın,1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak başarılarına yeni bir halka ekledi.

Geleneksel Rus Dili Olimpiyatı 1960 yılında Moskova Puşkin Enstitüsün’de başlatıldı ve o tarihten beri uluslararası Rus dili ve edebiyatı öğretmenleri tarafından desteklenerek devam ediyor.

Günümüzde yaklaşık 1200 öğrenci Rus Amerikan Öğretmenler Konseyi tarafından düzenlenen Rusça Olimpiyatı’na katılımkta. Öğreciler jüri önünde üç ayrı aşamadan geçiyorlar: Rastgele seçilmiş ve hazırlanmış bir konu üzerinde konuşmak, ezberlenen şiiri okumak ve jürinin sorularını cevaplamak.

Performans üzerinden değerlendirilen bazı öğrenciler sertifika eşliğinde altın, gümüş ve bronz madalya ile; diğer öğrenciler ise onur sertifikası ile ödüllendiriliyor.

Uluslararası Rus Dili Olimpiyatı MAPRIAL tarafından Moskova’da dört yılda bir düzenleniyor. Amerika’da Rusça Olimpiyatı’nda en iyi performansı gösteren öğrenci grubu yarışmaya katılmak için Moskova’ya seyahat hakkı kazanır.

Lise

Altın Madalya

Melisa Özyürek

Derya Akbaba

Sadap Agageldiyeva

Merve Oncu

Gümüş Madalya

Nihan Abaci

Bronz Madalya

Merve Cakmak

Ortaokul

Altın Madalya

Rukshona Yahyaeva

İlk Okul

Altin Madalya

Nikita Michin

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.