Başkent Washington’da Nevruz kutlaması

Başkent Washington’da Nevruz kutlaması

Başkent Washington’da Türki Cumhuriyetlerinin ortak katılımıyla Nevruz kutlaması gerçekleştirildi. Programın yapıldığı bölgedeki belediye başkanlarının da katıldığı organizasyonda birlik mesajları verildi.


Amerikan Türk Dostluk Derneği (ATFA) ile Avrasya Amerika Kültür Merkezi’nin (EACA) birlikte düzenlediği Nevruz programına aralarında Türkiye, Azerbaycan ve Kırgızistan’ın da bulunduğu 7 ülke katıldı.


Program öncesi özel olarak hazırlanan stantlarda ülkelere ait yöresel ürünler tanıtıldı. Gecede Türki Cumhuriyetlerden gelen sanatçıların yöresel enstrüman ve kıyafetler ile gösterdikleri performans beğeni topladı. Özellikle Kırım Tatar bölgesine ait halk oyunu ekibi katılımcılardan büyük alkış aldı.


Programda konuşma yapan Braddock Bölgesi Belediye Başkanı John Cook, sahip oldukları kültürün Türklerle daha da zenginleştiğini ve bunun harika bir şey olduğunu ifade etti. Cook, “Hepinize hoş geldiniz diyorum. Geldiğiniz için, tarihinizi ve kültürünüzü bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.


Fairfax Belediye Başkanı Sharon Bulova ise sözlerine Nevruz bayramını ve Katolik Hristiyanların kutsal bayramı Aziz Patrick Günü’nü kutlayarak başladı. Fairfax’in Ankara Keçiören belediyesi ile kardeş şehir olduğunu hatırlatan Bulova, “Türkiye ile ABD arasında direk bağlantı kurulması çok iyi ve bize avantajlar getirecektir.” dedi.


Azerbaycan ve Kırgızistan büyükelçisinin de katıldığı program, tüm sanatçı ve folklor ekiplerinin hep birlikte “Eski Dostlar” şarkısını söylemeleri ile son buldu.


Azerbaycan Büyükelçisi Elin Süleymanov program sonrası yaptığı açıklamada, ATFA ile EACA’nın iki yıldır bu organizasyonu birlikte düzenlediğini söyledi. Türk dünyası ve Türk halklarını bir araya getirmenin önemine vurgu yapan Süleymanov, “Biz bunu tamamen destekliyoruz. Bugün görüyoruz ki hakikaten de Türk halkları bir araya gelmiş, bir yerde birleşmiş ve bayram gününde bir arada oluyorlar. Bu çok güzel.” şeklinde konuştu.


Kırgısiztan Büyükelçisi Muhtar Cumaliyev ise organizasyonun bir araya gelmeye kültür ve gelenekleri paylaşmaya fırsat vermesi açısından çok güzel olduğunu ifade etti.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.