Atlanta’daki erkek zannedilen meşhur ikiz pandaların aslında dişi olduğu anlaşıldı

Atlanta’daki erkek zannedilen meşhur ikiz pandaların aslında dişi olduğu anlaşıldı

Atlanta Hayvanat Bahçesi’nin erkek zannedilen gözde pandalarının aslında dişi olduğu belirlendi.

Doğumlarıyla bütün dünyanın ilgisini çeken, şimdiye kadar erkek zannedilen Atlanta Hayvanat Bahçesi’nin maskotları ikiz pandaların aslında dişi oldukları ortaya çıktı.

Atlanta Hayvanat Bahçesi böylece pandada cinsiyet ayrımının hayvanın renkleriyle olmayacağını kanıtlamış oldu. 4 aylık olan ikizler doğduklarında büyük yankı uyandırmış ve internette çok sayıda hayran toplamıştı. Çin geleneğine göre 100 günlük olduklarında isim koyulması için isim oylama siteleri oluşturulmuştu. yüzlerce hayran, bebek pandaları 24 saat canlı yayınla izleme imkanı bulmuştu. Düzenli olarak ziyarete gelen ve pandalar hakkında bütün bilgilere sahip gönüllüler ise onları mekanlarında hiç yanlız bırakmıyorlardı. Bebekler için günlükler tutulmuş, partiler yapılmıştı.

4 aylık olan ikiz bebekler Mei Lun ve Mei Huan doğdukları günden buyana erkek zannediliyordu ancak yapılan daha kapsamlı çalışmalarla ikizlerin aslında dişi oldukları açıklandı. Po isimli 3 yaşındaki pandayı da erkek olarak bildiren Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding yetkilileri, 3 yaşlarına kadar pandaların cinsiyetlerini dışarıdan bakılarak öğrenebilmenin çok zor olduğunu bu yüzden hata yapılabileceğini açıkladılar.

Cinsiyetlerinin kesinleşmesine rağmen,isimlerinin değişmeyeceği bildirilirken, 5 yaşındaki dev panda Xi Lan ve 3 yaşındaki Po’ nun Çin’ de bulunan Chengdu Panda yetiştirme ve çiftleştirme merkezine gönderileceği açıklandı.

Yüzlerce hayranı olan bebek pandaları canlı yayında izlemek isteyenler için

http://www.zooatlanta.org/1212/panda_cam

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.