Atlanta’da ‘Vicdan Özgürlüğü’ konuşuldu

Atlanta’da ‘Vicdan Özgürlüğü’ konuşuldu

 

Atlanta şehrinde  hizmet veren Atlantic Enstitüsü’nün organize ettiği ‘Table of Abraham’ programında ‘İbrahimi dinlerde vicdan özgürlüğü’ konuşuldu.

Yaklaşık yüz kişinin katıldığı ve Holiday Inn otelinde gerçekleştirilen programda Atlantic Enstitüsü İnançlararası Diyalog Platformu Başkanı Kemal Korucu’nun açılış konuşması yaptı. Ardından üç semavi dini temsil eden konuşmacılar, ‘vicdan özgürlüğü ve inanç’ hakkında kendi inanç kaynaklarına dayalı bilgilerini paylaştı.

The Temple in Midtown’da görev yapan Haham Peter Berg konuşmasında, musevilik inancında insanın elinde olmadan başına gelebilecek doğal afetler gibi kötü durumlardan sadaka vererek, dua ederek, başkalarına yardım ederek kurtulunabileceğini, başımıza gelen olumsuz şeyleri Allah’ın gönderdiğini, kişinin vicdan özgürlüğünü kullanarak doğru olan yolda ilerlemeyi öğrenmesi gerektiği konularına değindi. Gainesville First Baptist Klisesi Rahibi Konuşmacı Dr. William (Bill) Coates ise, ırkçı bir bölgede büyüdüğünü ve yaşadıklarının ona vicdan özgürlüğün kişinin hayatındaki önemini net bir şekilde gösterdiğinden bahsederken, kişinin vicdanını kullanarak koskoca bir topluluğun bile yaptığı yanlışı görebileceğini vurguladı. Programa New Jersey’den katılan İmam Süleyman Eriş ise, İslamiyetteki özgürlük kavramını açıkladı. Ardından  vicdan özgürlüğünün, kişinin özgürlüğünü nasıl şekillendirdiğine dair örnekler verdi.

Soru ve cevap kısmının ardından İstanbul Center Genel Müdürü Turan Kılıç, konuşmacılara ve programın hazırlanmasında katkısı olan gönüllülere ve katılımcılara gösterdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

 

Programda, katılımcılara gönüllü Türk-Amerikan toplumu üyesi bayanların hazırladığı, Türk mutfağına özgü yemekeler ikram edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.