Alabama’nın göçmenlik yasası ile başı yine dertte

Alabama’nın göçmenlik yasası ile başı yine dertte

Alabama Eyaleti’nin Montgomery şehrinde ‘Sivil Hak Örgütleri Koalisyonu’ göçmen yasasında daha önce uygulamaya konmamış bir hükmüne karşı  dava açtı.

Alabama’daki göçmenlik yasasına göre daha önceden bu yasayla karşı karşıya gelen kaçak göçmenlere dair bir veritabanını yayınlaması gerekiyor. Dava iki erkek ve iki kadının lisanssız olarak balık tutarken yakalandıktan sonra isimlerinin bu listede yayımlanması üzerine açıldı.

Meksika’dan yasadışı yollardan ülkeye giren bu kişiler lisanssız olarak balık tuttukları için Montgomery’de tutuklanmıştı.

Güney Yoksulluk Hukuk Merkezi’nde görev yapan Avukat  Kristi Graunke yaptığı açıklamada, Alabama’nın göçmen karşıtı yasasının bu hükmünün göçmenlere zorbalık yapıp gözdağı vererek Alabama’yı  terketmelerini sağlamak için yapılan talihsiz bir çabayı yansıttığını belirtti. Graunke bu hükmün göçmenleri aşağılamak ve statülerine bakmaksızın hayatı onlara zorlaştırmak için tasarlandığını ifade etti. Graunke’e göre bu durum federal mahremiyet şartlarına aykırı düşüyor ve zaten nakit sıkıntısı çeken devlet mahkemelerine bir yük daha ekliyor.

Dava, kaçak göçmenlerin isimleri yayınlanmadan  bu hükmü durdurmayı amaçlıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.