Acil hastayı ameliyat etmek için 10 km yürüyen doktor kahraman ilan edildi

Acil hastayı ameliyat etmek için 10 km yürüyen doktor kahraman ilan edildi

Geçtiğimiz hafta Alabama’yı vuran kar fırtınasında, acil bir beyin ameliyatına çağrıldığı için 10 kilometrelik yolu yürüyerek ameliyata giren doktora tebrik mesajları yağıyor.

Dr. Zenko Hrynkiw  geçtiğimiz hafta kar fırtınasının güney eyaletlerini vurduğu salı sabahı acil bir beyin ameliyatı için Trinity Medical Center’a çağırıldı. Ancak trafiğin tamamen kilitlenmesinden dolayı doktor aracıyla ancak birkaç sokak ilerleyebildi.

Hastanenin tek beyin cerrahi olan Dr. Hrynkiw’in hastaneye ulaşaması halinde ameliyat iptal edilecek ve acil durumda olan hasta muhtemelen hayatını kaybedecekti. Dr. Hrynkiw yola çıktıktan sonra uzun bir süre kendisinden haber alamayan hastane yetkilileri polise ve bütün yetkililere doktora ulaşmaları için haber verdi. Uzun bir süre sonra hastaneyi arayan ve hastanın ne durumda olduğunu soran doktor, trafiğin tamamen tıkalı olduğu için yolu yürüyerek geldiğini belirtti.

Hastaneye vardığında sevinçle karşılanan Dr. Hrynkiw başarılı bir ameliyatla hastanın hayatını kurtardı. Düzenli olarak spor yaptığı belirtilen 62 yaşındaki Dr. Hrynkiw’e yaptığı bu kahramanlık için Amerika’nın hatta dünyanın heryerinden tebrik mesajları yağıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.