ABD’nin Kuzeydoğusu kara teslim

ABD’nin Kuzeydoğusu kara teslim

Soğuk ve karlı hava, ABD’nin kuzeydoğusunda hayatı adeta felce uğrattı.

ABD genelinde uçuş iptalleri bin 500’ü geçerken ABD’nin kuzeydoğusu başta olmak üzere kara ulaşımı da adeta durdu. Elverişsiz hava koşulları New York’tan Connecticut’a giden ”Metro North” ile New York şehri ile New York’un önemli banliyölerinden Long Island’ı birleştiren  ”Long Island Rail Road” tren seferlerinde de gecikmelere sebep oluyor. Yoğun kar yağışı sebebiyle  Connecticut, Delaware, New Jersey, Ohio ve Pennsylvania eyaletlerinin birçok şehrinde okullar da tatil edildi.

Öte yandan New York’un yeni belediye başkanı Bil de Blasio, kar fırtınasına yönelik düzenlediği basın toplantısında, 2 bin belediye çalışanının özel olarak kar yağışı sonrası oluşacak sıkıntıları ortadan kaldırmak için görevlendirildiğini açıkladı.

Yetkililer, New York’ta yolların açık kalması ve buzlanmayı önlemek için 175 bin ton kaya tuzu stoku bulunduğunu, belediye sınırları içinde 450 tuz serpici ve bin 500 kar küreme aracının acil durumlar için hazır beklediğini bildiriyor.

 

Öte yandan hava tahmin raporlarında, New York’a salı günü yeni bir kar fırtınasının gelmesi ve bölgede kar yağışının çarşamba sabahına kadar devam edeceği belirtiliyor.

Kar yağışı ve soğuk havanın yarın  Colorado, Kansas, Missouri, Ohio, Kentucky, Maryland, New Jersey, Delaware, New York ve Pennsylvania eyaletlerinde etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.