[8:05 AM] Garden State Plaza saldırısının faili ölü bulundu.

[8:05 AM] Garden State Plaza saldırısının faili ölü bulundu.

[8:05 AM] Saldırının faili olduğu öne sürülen Richard Shoop, alışveriş merkezindeki bir ayakkabı mağazasında ölü olarak bulundu. Yetkililer Shoop’un ölüm sebebini intihar olarak açıkladı. 

[1:27 PM] Alışveriş merkezinde çalışan Ahmad Nammus, saldırganla göz göze geldiğini şahsın “Kimseye zarar vermek istemiyorum”dediğini aktardı. Zaman Amerika’ya  konuşan Nammus, şahsın 20-22 yaşlarında başında motorsiklet kaskı olan birisi olduğunu ifade etti. Nammus, şahsın yanından silahla geçtiğini, o esnada çok korktuğunu ama yara almadan kurtulduğu için kendini şanslı hissettiğini belirtti. 

[12:53 PM] Shoop’un arabası, kapısı açık bir halde yakındaki başka bir alışveris merkezinin otoparkında bulundu.

[12:40 PM] Garden State Plaza saldırısında şüpheli tespit edildi. Polis 20 yaşındaki Richard  Shoop için arama çalışmalarını başlattı.

[12:20 PM] Paramus Polis Şefi Kenneth Ehrenberg, Garden State Plaza alışveriş merkezinde yaşananlarla ilgili bir açıklama yayınladı. Olayın 21:19’da gerçekleştiğini ifade eden Ehrenberg, başında motorsiklet kaskı bulunan siyah giyimli bir erkeğin bir kaç el ateş ettiğini söyledi. Saldırıda ölen ya da yaralanan kimsenin bulunmadığını dile getiren polis şefi binada çalışmaların hala sürdüğünü belirtti.  

[12:06 PM] Alışveriş merkezi yavaş yavaş boşaltılmaya başlandı. Olay yerindeki güvenlik kameralarının incelenmeye alındı. Zanlının tespit edildiği yönünde bilgiler gelse de henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.

[11:29 PM] Alışveriş merkezinde 7 el ateş edildiğini söyleyen gördü tanıklarının aksine, yetkililer olay yerinde yalnızca bir adet mermi kovanı bulunduğunu açıkladı. Alışveriş merkezinin yaklaşık 200 bin metrekare olduğunu hatırlatan Paramus belediye başkanı Richard LaBarbiera, araştırmanın sürdüğünü söyledi. “İçeride hala binlerce insan var” diyen LaBarbiera, saldırganınsa alışveriş merkezini terkettiğini tahmin ettiklerini ifade etti. 

[11:00 PM] Son gelen bilgilere göre alışveriş merkezinde yüzden fazla mağazanın kapıları olay esnasında kilitlendi. Çok sayıda müşteri hala içeride. Bazı görgü tanıkları saldırganın alışveriş merkezini terketmiş olabileceğini söylüyor fakat bu bilgi henüz onaylanmış değil. Herhangi bir ölü ya da yaralı rapor edilmiş değil.

[10:26 PM] New Jersey’de bulunan Garden State Plaza Mall alışveriş merkezi silahlı saldırı nedeniyle polis ablukası altına alındı. Alışveriş merkezi boşaltılırken görgü tanıkları siyah kıyafetli bir kişinin 7 el ateş ettiğini bildirdi. Olayda ölen ya da yaralanan kimse olup olmadığı henüz bilinmiyor. Detaylar geliyor…

New Jersey’nin en büyük alışveriş merkezi olan Garden State Plaza Mall, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük 16. alış veriş kompleksi olma özelliğini taşıyor.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.