Türk yardım kuruluşları afet bölgesinde yardımlara başladı

Türk yardım kuruluşları afet bölgesinde yardımlara başladı

ABD’nin doğu kıyalarını vuran ve çok sayıda insanın evsiz kalması neden olan Sandy kasırgasından sonra Türk-Amerikan yardım kuruluşları harekete geçti.

Kasırga yaralarını sarmak için kriz masası kuran Helping Hands Relief Foundation afetzedelere sıcak yemek dağıtımına başladı. Kasırgadan büyük zarar gören New York’un Staten Island ilçesinde, Türk Kültür Merkezi (TCC) ile ortak çalışma başlatan Helping Hands kısa sürede 500 kişiye sıcak yemek dağıttı. Afet bölgesinde su, elektrik gibi sorunlar devam ederken çalışmalarını hızlandıran Helping Hands bir yandan da Türk ve Amerikan toplumundan da yardım talep ediyor.


IMG 1848Staten İsland’taki yardım dağıtımına katılan TCC yetkililerinden Süleyman Aydoğan ellerindeki bütün imkanları kullarak insanlara yardım ettiklerini söyledi. İlçede gördükleri manzara karşısına şoke olduklarını belirten Aydoğan “Bölge çok zarar gördüğü halde, çok az yardım almış. Bizi gören Amerikalılar çok sevindi. Çünkü şuana kadar bizden başka kimse sıcak yemek dağıtmadı. Bunun yanında jenaratör getirerek insanların elektrik ihtiyacını kısmende olsa karşıladık. Birkaç gün boyunca bölgede yardımlarımıza devam edeceğiz.” dedi. Helping Hands ile ortak çalıştıkları bilgisini veren Aydoğan, Amerika’da yaşayan Türk vatandaşların yardım kampanyasına destek vermesini istedi.

Yardımların organize edilemesi için kriz masası kurduklarını belirten Helping Hands Relief Foundation Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Yılmaz aldıkları yardımları hızlı birşekilde felaket bölgesine yetiştireceklerini söyledi. Yılmaz ayrıca TCC ve Balkan- Amerikan Federasyonu (FEBA)’dan lojistik ve maddi destek aldıklarını söyledi. Afet bölgesinde yaşayan Hakan Tale isimli Türk vatandaşı ise Amerikalı komşularına kapısını açtı.

Sandy Kasırgasının etkiki olduğu doğu eyaleterinde resmi rakamlara göre 100 kişi öldü. Milyonlarca insan elektriksiz kalmıştı.

Sandy mağdurlarına yardım etmek isteyenler http://www.hhrelief.org/ websitesini ziyaret edip, bağışta bulunabilirler.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.