‘Yılın öğretmeni’, ödülünü başkan Obama’nın elinden aldı

‘Yılın öğretmeni’, ödülünü başkan Obama’nın elinden aldı

Rebecca Mieliwocki, eşinin de tavsiyesiyle, anne babası gibi eğitimci olmaya karar verdiğinde bir yayınevinde çalışıyordu ve işinden memnun değildi. İşinden ayrıldı ve Luther Burbank Ortaokulu’nda göreve başladı. Kariyer değişikliğinin kendisine daha mutlu bir hayat vereceğini umut ediyordu fakat 43 yaşına geldiğinde Amerika’nın en iyi öğretmeni seçileceğini kendisi dahi tahmin edemezdi.

Los Angeles Burbank’te 7. sınıf İngilizce öğretmeni olarak çalışan Mieliwocki, müdürü ve iş arkadaşları tarafından aday gösterildi. Geçtiğimiz sonbahar Kaliforniya’da yılın öğretmeni seçildikten sonra ülke genelindeki değerlendirme için zorlu bir mülakat süreci başladı. Uzun bir beklemenin ardından Mart ayı içinde aldığı bir telefon kendisine Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan 3.2 milyon öğretmen arasından en iyisi seçildiğini haber veriyordu.

Mieliwocki salı günü bir çok televizyonda canlı yayınlanan bir törenle ödülünü başkan Obama’nın elinden aldı. Mieliwocki’nin hem kendisi hem de sınıfı için beklentileri bir hayli yükselttiğini vurgulayan ABD başkanı, başarılı öğretmenin eğlenceli dersler, aile geceleri, anne-babalara gönderdiği haftalık notlar ve sınıf için kurduğu Facebook sayfası ile bunu sağladığını anlattı.

Törende bir konuşma yapan Rebecca Mieliwocki ise sözlerine “Ben Amerika’daki en iyi öğretmen değilim. Öyle biri de yok zaten. Ülkenin dört bir yanında benim yaptıklarımdan çok daha fazlasını başaran milyonlarca öğretmen var” diye başladı.

Öğretmenlerin başarısının bir çok farklı açıdan değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Mieliwocki, öğrencilerle, diğer öğretmenlerle ve ailelerle kurulan iyi ilişkilerin de test skorları kadar önemli olduğunu anlattı. Başarılı öğretmen “Benim için değerlendirme ve hesap sorulabilirlik önemli. İyi bir iş çıkardığımı bilmeli ve hangi alanlarda gelişime ihtiyaç duyduğumu öğrenmeliyim. Fakat bu değerlendirme saydığım alanların hepsinde birden olmalı, sadece birinde değil” diye konuştu.

Sıra dışı eğitim yöntemleriyle tanınan Mieliwocki, öğrenciler sınıf çalışması yaparken iPod’unda müzik çalıyor ya da dilbilgisi sınavını kızlarla erkekleri karşılıklı yarıştırabiliyor. Üzerinde öğrencilerin isimlerinin yazılı olduğu bir deste iskambil kağıdını bir sonraki soruya kimin cevap vereceğiyle ilgili kura çekmek için kullanıyor.

Mieliwocki okul yılını Burbank’te bitirip, öğretmenlik mesleğinin zorluklarıyla ilgili konuşmalar yapmak için bir yıllık tura çıkacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.