Yabancı öğrenciler her yıl Amerikan ekonomisine 22 milyar dolar kazandırıyor

Yabancı öğrenciler her yıl Amerikan ekonomisine 22 milyar dolar kazandırıyor

Amerikan devlet üniversitelerinin öğrenci profilindeki değişimi anlamak için Indiana Üniversitesi gibi devlet üniversitelerinden birine göz atmak yeterli. Üniversitenin Bloomington kampüsünde 5 yıl önce Çinli öğrenci sayısı 87 iken bu rakam şu an 2224’e çıkmış durumda. Pazartesi günü açıklanan son verilere göre Amerika’daki üniversite ve yüksek okullara yurt dışından gelen öğrenci sayısı geçen yıl %6 oranında artış gösterdi. Bu oranın %23’lük kısmını ise Çin’den gelen öğrenciler oluşturdu.

 

Özel üniversitelerden biri olan The University of Southern California ise 9 bin 269 yabancı öğrenci ile listenin başını çekmekte. En fazla yabancı öğrencisi olan üniversiteler Amerika’nın orta batısındaki devlet üniversiteleri. Devlet desteğinin azaldığı bir dönemde Amerika’nın can damarlarından biri olan üniversitelerdeki değişimi göstermesi açısından sayılar büyük önem taşıyor. Uluslararası Eğitim Enstitüsü’nün verdiği bilgiye göre en fazla yabancı öğrenciye sahip 25 kampüsten 12’si geçtiğimiz beş yıl içinde yabancı öğrenci kontenjanını %40 oranında arttırdı.


Verilere göre tüm Amerika çapındaki üniversitelerde toplam 765 bin öğrenci eğitim görmekte. 158 bin yabancı öğrenci ile en fazla yabancı öğrenci Çin’den gelirken, Çin’i sırası ile Hindistan, Güney Kore ve Suudi Arabistan takip etmekte. Ticaret Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre yabancı öğrenciler Amerikan ekonomisine 22.7 milyar dolar paranın girmesini sağlıyor. Devlet üniversitelerinde okuyan yabancı öğrenciler normal fiyatların çok üzerinde ücret öderken herhangi bir finansal yardımdan da faydalanamıyorlar.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.