Utah’ta araba hırsızlığı artıyor

Utah’ta araba hırsızlığı artıyor

Utah polisinin bildirdiğine göre, eyalette araba hırsızlığı oranında artış yaşanıyor. Buna sebep olarak ise araç sahiplerinin tedbirsiz davranışları gösteriliyor.

Polis, günde ortalama on altı aracın çalındığı Utah’ta bu yıl da suç oranlarının düşmediğini bildirdi.

West Walley Polis Departmanı Komiseri Robert Hamilton yaptığı açıklamada yaz ve sonbahar döneminde çalınan araç sayısının yükselişe geçtiğini belirtti. Hamilton, polisin aracı çalınan kurbanların araçlarını bulmaya çalıştıklarını, ancak bir yandan da konuyla ilgili gerekli araştırmaların yapılmadığı suçlamaları ile karşılaştıklarını söyledi.

KSL-TV’nin raporuna  göre geçtiğimiz ay West Walley Polis Departmanı çalınan araçları bulmak üzere yedi polis memuru atadı. Bu süre zarfında elli üç kişi tutuklanırken yirmi dokuz çalıntı araç da bulundu. Ayrıca rapora göre Utah’ın çalınan araçları geri bulmada % 76 oranı ile en başarılı eyalet olduğu belirtildi.

Rapora göre dedektifler ve polis memurları bu meseleye yeteri kadar eğilmiyorlar. Salt  Lake City Polis Departmanı’nda  konuya atanmış beş polis memuru varken Murray Polis Departmanı’nda sadece iki memur görevlendirilmiş.

Raporun araç sahiplerine yönelik  tavsiyeleri  ise şu şekilde:

 

  • Araçlarınızı sürekli kilitli tutun ve anahtarınızı yanınıza alın.

  • Torpido gözünde yedek anahtar kesinlikle bırakmayın!

  • Değerli eşyalarınızı  araçlarınızda bırakmayın.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.