Utahlı aileden insanlık dersi

Utahlı aileden insanlık dersi

Bir yıl öncesine kadar Ukrayna’daki bir yetimhanede yaşayan Down sendromlu küçük kızın trajik hikayesinin, Utahlı bir aile tarafından nasıl değiştirileceğini kimse tahmin edemezdi. Kecia Cox evlat edinmeyi hiç düşünmemiştiş; ta ki Mia’nın internetteki fotoğrafıyla karşılaşıncaya kadar.

“Onun bakışları adeta kalbimi, ruhumu deldi geçti,” diyor Kecia.

Mia’nın ailesi doğacak çocuklarının Down sendromlu olduğunu anladıktan sonra Mia’dan vazgeçmiş ve onu bir yetimhaneye geçirmek üzere terketmişti.

Kecia, Mia’yı Uluslararası Yetimler Birliği’nin sitesinde gördüğünde Mia daha dört yaşındaydı.

“O sırada zaten zor günler geçiren Mia, yetimhanede oda kalmaması durumunda yetişkin engellilerin hastanesine sevkedilme durumuyla karşı karşıyaydı ki, bu, küçük kızın hayatını daha da zorlaştıracaktı.” diyor, Kecia’nin eşi Kris Cox.

Chris ve Kecia, Mia’yı isterken neyle mücadele edeceklerini çok iyi  biliyorlardı, çünkü onların 3. Evlatları olan Bree de zaten Down Sendromluydu.

Ve bürokrasi savaşı başladı. Aile  küçük Mia’nin Ukrayna’da başlayan çileli hayatını Utah’ta sıcak bir yuvaya taşımak için gereken işlemleri başlatırken, ailenin diğer üyeleri ve yakın çevresi fon arayışı çin seferber oldu. Beş ay süren mali kaynak arayışı ve bürokrasi mücadelesi neticesinde artık Kris ve Kecia Ukrayna’ya giden uçaktaydı.

Mia’yla ilk tanışma öncesi çok endişeli olan genç çift. İnternet fotoğrafında hissettikleri yakınlığı hissedememe, ya da Mia’nın onlara yakınlık göstermemesinden korkuyorlardı.

“Onu görmek çok büyüleyiciydi,” diyor Kris. Birbirlerini gördükleri anda sevmişler ve birbirlerine sarılmışlardı.

Sıra yuvaya geri dönmeye ve biri Down sendromlu 3 kız kardeşle tanışmaya gelmişti. Sevgiyle kucaklaşan aile Mia’nın silik ve utangaç karakterini götürmüş yerini neşeli ve mutlu bir çocuk getirmişti.

Geçen zaman içinde Mia, aile olma, mutluluk ve güzellikler adına çok şey öğrendi. Aileye gelen sürprizler bununla da bitmedi. Mia’nın eve gelişinden bir yıl geçmeden aileye ikiz kız bebek daha eklendi. Böylece Kris ve Kecia 10 ay içerisinde 6 kız evlada sahip oldular.

Kris ve Kecie,  ailelerinde bu kadar mucizevi nimet ve güzellik  olmasından dolayı  sonsuz derecede müteşekkir.

“Hayat çok farklı, ama harika, macera gibi ama eğlenceli,” diyor Kris.

Kaynak: www.ksl.com

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.