‘Türkçe Haftası’ etkinlikleri büyük ilgi gördü

‘Türkçe Haftası’ etkinlikleri büyük ilgi gördü

 

Los Angeles Merkezli Pacifica Institute (PI)’nın Orange County’deki şubesinde gerçekleştirilen ‘Türkçe Haftası’ etkinlikleri büyük ilgi gördü. Geleneksel hale gelen ‘Türkçe Haftası’ etkinlikleri 5 gün sürdü.

Turkish Language Institute’nın  (Türk Dili Enstitüsü) katkılarıyla  10-15 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen etkinliğin ilk gününe çevre okullar da büyük ilgi gösterdi.

Türkiye’nin tarihi-turistik güzelliklerini yansıtan duvar resimleri, tarihi mekanların minyatürleri, geleneksel motifler ile işlenmiş sandıklar ve şark köşesi katılımcıların ilgi odağı oldu. Ziyaretçiler Türk kültürünü ve Türkiye’yi California’da yaşama imkanı buldu.

Türkiye ve Türkçe hakkında genel bilgileri içeren eğlenceli bir sunum ile başlayan program, binlerce kilometre öteden gelen Türk kültürü esintileri ney ve bağlama dinletisi ile devam etti. Ayrıca, gelen misafirlere uygulama olarak gösterilen Ebru sanatı ve kendi isimlerini yazdırma imkanı sağlayan Hat yazısı ile misafirler Türk sanatını yakından öğrenme şansı buldu.

 

Program kapsamında bulunan Türk mutfağı köşesinde başta gözleme olmak üzere yöresel yemekleri tatma imkanı bulan misafirler çok beğendikleri gözlemenin ve Türk misafirperverliğinin bir ifadesi olan Türk kahvesinin de nasıl yapıldığını uygulayarak öğrenme imkanı buldu.

Geleneksel Türkçe haftasının bir parçası olan Türk oyunları ile gelen misafirler çok eğlendiklerini dile getirdi. Ziyaretçiler, “Televizyonda izlediklerimizden ve kitaplarda gördüklerimizden  kıyasla burada tadarak, yaşayarak öğrenmek bizim için unutulmaz bir keyif oldu. En kısa zamanda Türkiye’ye gitmek istiyoruz.” şeklinde duygularını dile getirdi.  

 

Geleneksel Türkçe haftası canlı müzik ve Türk yemeklerinin ikram edileceği akşam programları ile bir hafta boyunca çevre şehirlerde yaşayan Türklerin de ilgisini çekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.