Tahsilat şirketinin hatası bir çok hastanın kredi skorunu düşürdü

Tahsilat şirketinin hatası bir çok hastanın kredi skorunu düşürdü

Fidelity Creditor Service adlı borç tahsilatı şirketi, Los Angeles’ta dört yıl önce kapanan Century City Doctors Hospital adlı hastanenin hastalarından alacaklarını tahsil etmeye çalışıyordu. Fidelity, sürecin sonunda büyük bir hata yaparak eski hastalardan bir çoğunun tedavi faturalarını ödemiş olmasına rağmen hastaneye halen borçlu olduklarını bildirdi.
Sahte borç faturaları yüzünden Century City Doctors Hospital’da yıllar önce tedavi gören bir çok hasta zor durumda kaldı. Acil serviste gördüğü tedaviden dolayı 1.800 dolar borcu olduğu iddia edilen Stephanie Dittus bunlardan biri. Dittus, bağlı olduğu sigorta şirketinin söz konusu faturayı ödediğini Fidelity’ye belgeleriyle ispat etti.

Dittus gibi bir çok kişinin Fidelity’nin hata yüzünden kredi skoru etkilendi. Kredi şirketleri eski hastaların kredi geçmişine borçlarını zamanında ödemediklerine dair bir not eklemesi bu insanların kredi skorunu düşürmeye yetti.

Şu anda Fidelity şirketi gelen şikayetler üzerine inceleme altında.

Avukatlar insanları borç toplama şirketi tarafından arandıklarında söz konusu borcun gerçekten var olup olmadığını araştırmalarını emin olmadan hiçbir şekilde herhangi bir ödeme yapmamaları konusunda uyarıda bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.