Süt bankalarına bir yenisi daha eklendi

Süt bankalarına bir yenisi daha eklendi

Oregon eyaletinin Lake Oswego şehrinde yaşayan Elena Medo, küçük bir folyo kesesinin içerisinde bağış yapılarak satılan anne sütlerinin prematüre bebeklerin hayatını kurtaracağına inanıyor.

Geçtiğimiz ay 5 bin metrekarelik bir alanda ‘Medolac Labaratuar’ adını verdiği bir şirket kuran Medo, ürünlerinin sterilize edildiğini ve bir kesenin 4 grama kadar anne sütünü alabildiğini belirtiyor. Medo, labaratuarın çiğ anne sütünü temiz ve kolayca depolanabilir hale dönüştüren bir tesise sahip olduğunun altını çiziyor.

Endüstriyel gıda işleme teknikleri uygulayarak insan sütüne erişimi genişletmeyi umut eden Medo, ülke genelindeki kar amacı gütmeyen süt bankalarının aksine bu işten bir gelir elde etmeyi amaçlıyor. Dünyadaki 15 milyon prametüre bebeğe süt ulaştırmaya çalıştıklarını belirten Medo, sütlerinin gerçekten hayat kurtaracağına inanıyor.

Amerikan Pediatrik Academi, yeni doğan bebeklerin ilk altı ay boyunca emzirilmesini öneriyor ve özellikle güçlü bir bağışıklık sistemi için emzirmenin son derece gerekli olduğunu belirtiyor. Prematüre bebeklerde, anne sütü sağlıklı gelişim için kritik proteinleri sağlıyor.

Mothers Milk Coopeartive (Anneler Süt Kooperatifi) Başkanı Adrianne Weir’e göre, diğer bankalardaki mevcut sütlerin ve dondurulmuş bağış sütlerinin aksine Medolac ürünleri oda sıcaklığında saklanabilir ve 3 yılllık bir raf ömrüne sahip olacak şekilde üretiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.