Sunnyvale, silah kontrol düzenlemesini ezici çoğunlukla kabul etti

Sunnyvale, silah kontrol düzenlemesini ezici çoğunlukla kabul etti

California eyaletine bağlı Santa Clara bölgesinin Sunnyvale şehrinde seçmenler, silah güvenliği ile ilgili yapılan yeni düzenlemelere ezici bir çoğunlukla destek verdi. Tasarı oyların üçte ikisinin alınmasıyla kabul edildi. Yeni düzenleme Sunnyvale sakinlerine kaybolan ya da çalınan bir silahın 48 saat içerisinde yetkililere bildirilmesi ve bulunan silahın güvenli bir yerde muhafaza edilmesi sorumluluğunu yüklüyor. Ayrıca düzenlemeyle birlikte kişilerin evinde sayı olarak ondan fazla mühimmat dergisi bulundurması da yasaklanmış oldu.

Sunnyvale belediye başkanı Anthony Spilateri kongrenin ve devlet yetkililerinin silahlanma yasası konusunda yeterli girişiminin olmamasının kendisini bu konuda harekete geçmeye zorladığını belirtti. Sunnyvale’de suç oranının düşük olduğuna dikkat çeken Spilateri, benzer şekilde düşük suç oranlı Newtown ve Columbine gibi şehirlerde büyük katliamların yaşabildiğini hatırlattı. Spilateri, “İnsanlar nihayet bu konuda bir şeylerin yapıldığını görecek. Artık eyalet ve devlet yetkililerine güvenemiyoruz. Her gün elimize aldığımız gazetelerde birilerinin silahlı saldırıya uğradığı haberleri sıradanlaşmamalı” dedi.

Sunnyvale’in suç oranının nerdeyse sıfır olduğuna dikkat çeken muhalifler ise, herkesin kendisine “Sunnyvale’de yaşayan bir kişi olarak sınırlı zaman ve paramızı şehrin refah seviyesi ve güvenliğini çok da arttırmayacak bir konuya mı harcanmasını isterim yoksa daha çok polisin işe alınması, çocukların okul sonrası aktivitelerini artırarak onları meşgul etmek gibi alanlara mı?” sorusunu sorması gerektiğini ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.