Seyir halinde cep telefonu kullanan 57 bin sürücüye ceza

Seyir halinde cep telefonu kullanan 57 bin sürücüye ceza

Araba kullanırken cep telefonu ile konuşmanın kazaya sebebiyet verdiği yönünde pek çok çalışma yapılsa da, son yapılan araştırmalar geçmiş yıllara oranla cep telefonu kullanan sürücülerin sayısının giderek arttığını gösteriyor.

Trafikte telefonla konuşan ya da mesaj gönderen sürücüler yasaları ihlal ederken, California Trafik Güvenliği Departmanı’nın yaptığı araştırmaya göre, kontrolsüz sürücülerin sayısı gün geçtikçe artıyor. California’lı sürücülerin % 10’nu seyir halindeyken telefon kullanıyor.

 

Burbank sakinlerinden Dan Garza eşinin her iki eliyle de  telefon kullanırken arabasını ayağıyla kontrol etmeye çalışan bir sürücü gördüğünü ifade etti.

Öte yandan yasalar gittikçe artan kural ihlallerine karşı sürücülere aslında göz açtırmıyor. Nisan ayında, California’da 57 bin trafik cezası kesildi. Cezaların 1.600’ü iç bölgelerde, 1.500’ü Orange Conty’de ve 8 binden fazlası da Los Angeles’ta verildi. Otoban  Kontrol Departmanı’nda görevli Sylivia Vargas,  aslında tüm sürücülerin yapılan yanlışın farkında olduğunu ve polis gördükleri zaman birbirlerini uyardıklarını söyledi.

Seyir halindeyken ölümcül kazalara yol açan telefonla konuşma ihlali aynı zamanda sürücülerin  ceplerini yakacak para cezalarını da beraberinde getiriyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.