San Francisco’nun kadın itfaiye şefi, eski eşine yeniden nafaka ödemeye başlayacak

San Francisco’nun kadın itfaiye şefi, eski eşine yeniden nafaka ödemeye başlayacak

2009 yılından beri eski kocasına nafaka ödeyen San Francisco itfaiye şefi Joanne Hayes-White, 14 aydır ara verdiği ödemelere yeniden başlayacak. Yerel mahkeme, eski eşinin alkollü bir şekilde oğlunu hırpaladığını gördükten sonra nafaka ödemeyi kesen Hayes-White’ın yeniden ödeme yapmaya başlamasına karar verdi. Buna göre, itfaiye şefinin yıllık 302 bin dolar tutarındaki maaşından her ay nafaka için otomatik olarak 3 bin 300 dolar çekilecek.

Geçtiğimiz hafta Hayes-White’ın eski eşi Robert White mahkemeye giderek kendisine tekrar nafaka ödenmesini talep etmişti. White’ların nafaka kavgası ailenin kamuoyu önünde yaşamak zorunda kaldığı ilk dram değil. İtfaiye şefinin eski kocası 2005 yılında 911’i arayarak eşinin kendisine cam bira bardağı ile saldırdığına dair şikayette bulunmuştu. Hayes-White suçlamaları reddetmiş, koca ise şikayetinden vazgeçmişti. Uzun süre ayrı yaşayan çift, 2009 yılında boşanmış ve geçen seneye kadar 3 çocuğun mesuliyetleri birlikte paylaşmışlardı. Hayes-White, geçen sene eski eşi ile alakalı kendisi ve çocuklar ile iletişim kurmama kararı aldırmış ve çocukların tüm mesuliyetlerini üzerine almıştı.

Kendisi ile yapılan bir röportajda Hayes-White eski kocasına nafaka ödemeyi kesmek zorunda kaldığını kabul etmiş buna sebep olarak da çocukların büyümesi ile masrafların artmasını göstermişti. Nafakayı kesmesinin eski eşine ‘kin’ duyması ile ilgili olmadığını belirten Hayes-White, ayrıca eski eşinin sağlık masraflarının yarısını karşılamak ve iş bulma konusunda çaba sarfetmek gibi sorumluluklarını da yerine getirmediğini söylemişti. Çocukların sağlık, güvenlik ve iyi bir şekilde yetişmeleri için gerekli olan tüm ihtiyaçlarını tek başıma omuzlamaya çalıştığını ifade eden Hayes-White “İtfaiye şefi olmayı çok sevsem de ilk işim anne olmak” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.