Polis tarafından öldürülen Abdul Arian’ın ailesi dava açıyor

Polis tarafından öldürülen Abdul Arian’ın ailesi dava açıyor

11 nisan günü Woodland Hills’da Los Angeles polisi tarafından ateş edilerek öldürülen 19 yaşındaki Abdul Arian’ın ailesi pazartesi günü şehir yönetimine, LAPD’ye  ve polis memuru Charlie Beck’e 120 milyon dolarlık dava açtı.
       
Dava Cuma günü Arian’nın otopsi raporu geldikten hemen sonra aile avukatları Jeffrey M. Galen tarafından United States District Mahkemesi’nde açıldı. Otopsi raporunda genç adamın biri kafatasında olmak üzere 11 kurşun yarası ve dört sıyrığı olduğu ortaya çıktı. Adli tıp raporuna göre Arian’ın ölüm saatinde kanında herhangi bir uyuşturucu ya da alkol bulunmadığı tespit edildi.  
       
Arian’ın trajik ölümü motosiklet sürerken polisin dur uyarısına uymayınca başlayan kovalamaca sonucu gerçekleşti. Aile avukatının iddianamesine göre Arian 101 nolu otobanda  durup tekrar harekete geçtiğinde arkasından 90 ya da 120 el ateş edilmiş.  Dava her el ateş için bir milyon dolar istiyor. Avukatın iddianamesine  göre, sırtından, bacaklarından ve kollarından öldürene kadar ateş etmişler. Kovalamaca sırasında 911’le yapılan telefon görüşmesi deşifresinin LAPD tarafından yayınlanan kısmında Arian silahlı olduğunu ve ateş etmek üzere olduğunu söylüyor. Ancak gencin üstünde ya da aracında herhangi bir silaha rastlanmadı.
       
Galen şehir mahkemesi davaya yanıt verir vermez üç hafta içinde deşifre metninin tamamı da dahil bütün kanıtları toplama niyetinde olduklarını, olayın olduğu gece haber helikopterleri tarafından alınan görüntülerin adli koruma servisiyle birlikte incelenmeye alındığını ve her kurşunun hesabını soracaklarını belirtti.
       
Acılı aile adına konuşan Hamed Arian adli tıp raporunun polislerin çirkin iddialarını çürüttüğünü ve Abdul’u akladığını ifade etti. Afgan asıllı bir ailenin oğlu olan Arian Los Angeles’ın  San Fernando Valley bölgesinde doğup büyümüş olmasına rağmen dinine bağlı gençti. Çevredeki pek çok Müslüman birliğin aksine amcası Hamad, LAPD’in tutumuna önyargıyla yaklaşmamakta kararlı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.